Finlandiya’nın yırtıcı kuşu The Rasmus
  Son birkaç yıldır müzik ve tasarım alanında uluslararası kamoyuna pek çok belirleyici isim çıkaran İskandinavya ülkelerinin atmosferini kliplerine taşıyan The Rasmus’un ilk albümü "Deep" den (1996) beri bütün şarkıların sözlerini solist Lauri Ylönen yazıyor. Besteleri de elektro-gitarist Pauli ile birlikte yapan Lauri sıkı bir Björk hayranı ve kuzey kökenli müzikleri çok seviyor. Björk ona göre, hüzünle mutluluğu birleştirerek şarkı söyleyen çok özel biri.
Finlandiyalı diğer gruplara da destek olan Lauri aynı zamanda "Killer" adlı bir rock grubunun ve "Kwan" adlı hip hop projesinin prodüktörü. "Funky Jam" adlı ilk single denemelerini 16 yaşlarındayken gerçekleştiren The Rasmus elemanları, arka arkaya kaydettiği albümlerle önce Finlandiya’da ardından Rusya, Estonya ve İskandinavya ülkelerinde hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip oldu.

Satış rakamlarıyla Finlandiya’da önce altın plak kazanan grubun diğer başarısı da aldıkları "Emma" olarak bilinen Fin Grammy Ödülü. The Rasmus’u tüm dünyada tanınması, ikinci albüm olan "Playboys" un (1997) başarısından sonra Helsinki Olimpiyat Stadı’nda 40 bin kişiye verdikleri ve televizyondan da canlı yayınlanan konserle oldu. "Peep" ve "Playboys" albümlerinin ardından daha sert bir alt yapı denedikleri üçüncü albüm "Hell Of A Tester" ile Linkin Park ve Korn hayranlarının da dikkatini çeken grup daha sonra "Best of" tarzında bir albüm çıkardı.

2001 tarihli "Hell Of A Collection" başlıklı bu toplamada grubun "Blue" ve "F-F-FFalling" gibi hitleri bulunuyor. Yine aynı yıl çıkan "Into" adlı albümden sonra grup ani bir değişiklik yaşadı ve bateristi Janne’in yerine Jimi Hendrix’e hayranlığıyla bilinen Aki geldi.

The Rasmus geçtiğimiz yıl tüm dünyada satışa çıkan "Dead Letters" adlı albümle dünya listelerini zorlamaya başladı. Lauri’nin söylediğine göre, albümdeki her bir şarkı hayatındaki özel birine yazılmış bir mektup niteliğinde. Bu albümde yer alan "In The Shadows", "I have been waiting in the shadows for my time / Gölgelerde zamanımı beklemekteyim" nakaratıyla hemen herkesin diline yerleşti ve son dönemin en iyi rock hitlerinden biri oldu.

Finlandiyalı bir diğer ünlü grup HIM gibi kliplerinde gerilim öğeleri kullanmayı seven The Rasmus’un beyni Lauri, yırtıcı kuşlara karşı özel bir ilgisinin olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Göz makyajını yaparken kartalların gözlerinden ilham alıyor ve kliplerinde kullandıkları bu tür imgelerin uğuruna inanıyor.
Kaynak:Sabah 21Ağustos 2004
 
Süper Teyze 54
Türkçe dersinde öğretmen sınıfa sordu : - Konuştuğumuz dile neden ‘ana dil’ deriz çocuklar ? Pelin hemen parmak kaldırdı : - Babalar daha az konuşurlar da onun için öğretmenim !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.