Maratoncu fare
 

Amerikalı bilim adamları, genleriyle oynayarak fareleri maraton koşucusu haline getirmeyi başardılar. Buluş, 2008 Olimpiyatları’ndan önce insanlar üzerinde kullanılamayacak.

California’nın San Diego kentindeki Salk Enstitüsü’nde 9 aylık farelerin genetik yapısı değiştirildi. Bu değişim, farelerde doping etkisi yaptı. Ekip başkanı Ronald Evans, ‘Değişime uğramış fareler 1800 m, genetik değişime uğramamış kuzenleri ise 900 m koşabildi. Denekler ötekilere kıyasla bir saat daha fazla koştu. Yani genetik değişimle fareler iki misli hız ve iki misli dayanıklılık kazandı’ dedi.

Obeziteye karşı

Bu genetik değişim sadece fiziksel kondisyonu artırmıyor vücudun yağları yakmasını sağlıyordu. Bu yüzden yağlı yiyeceklerle beslenmelerine karşın farelerin obez olmadıkları hayretle gözlendi. Genetik değişim egzersiz yerine geçip kilo almayı önledi. Ayrıca farelerde genetik değişimin herhangi bir yan etkisine rastlanmadı. Gen manipülasyonun insanlara nasıl uygulanabileceği henüz bilinmiyor. 
Kaynak:Hürriyet 25 Ağustos 2004 

 
Süper Teyze 282
Gamze ve ailesi arabalarıyla yaz tatiline çıkmışlardı. Bütün gün yol aldıktan sonra, küçük bir kasabada gecelemeye karar verdiler. Küçük kasabanı8n oteli de çok küçüktü. Az sayıda odası, odalarda da devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.