Shrek-2 cuma vizyonda...
 

Filmin basın gösterimi, Maçka Cinebonus G-Mall sinemalarında gerçekleştirildi. Filmin baş karakterlerini seslendiren sanatçıların düzenlediği basın toplantısında konuşan ’’Shrek’’i seslendiren Okan Bayülgen, Türkiye’de dublajın (seslendirme) çok iyi olduğunu söyledi.

Bayülgen, Fransa’da seslendirme yapan sanatçıların büyük ilgi gördüğüne dikkati çekerek, ’’Ülkemizde seslendirme sanatçıları isimsizkahramanlardır. Türkiye’de de dublajın sanat olduğuna inanılması gerekiyor’’ dedi.

Animasyon filmlerde dublajın orijinal seslendirmeden daha zor olduğuna işaret eden Bayülgen, ancak Türkiye’de de bunun başarıyla yapıldığını söyledi.

’’Eşek’’i seslendiren Mehmet Ali Erbil’in işinin, orijinalini seslendiren Eddie Murphy’den daha zor olduğunu da ifade eden Bayülgen,filmin yapımcı firması Dream Works’un ’’Shrek 1’’deki seslendirme başarısı nedeniyle kendilerine mektup yolladığını da anlattı.

Bayülgen, tüm sinemaseverleri korsan film izlememeleri konusunda da uyardı.

Mehmet Ali Erbil de ’’Eşek’’i seslendirme teklifini nasıl aldığı yönündeki soru üzerine, ’’Eddie Murphy’nin kendisini arayarak, ’Eşek’iseslendirmesini istediğini’’ söyledi. Erbil, filmin dublajında Türkiye’deki espri anlayışına uygun adaptasyonlar yaptığını da ifade ederek, ’’Dünyada böyle bir filmin dublajını yapan 1 yıl başka bir iş yapmaz. Bize 200 dublaj gerekiyor’’ diye konuştu.

Mehmet Ali Erbil, ’’Shrek 1’’in Türkiye’deki dublajının 38 ülke arasında en başarılı dublaj seçildiğini de hatırlattı.

’’Beyaz Atlı Yakışıklı Prens’’i seslendiren Volkan Severcan da filmin seslendirmesinin 3 haftaya yakın bir sürede tamamlandığını, sanatçıların sadece dublaj yapmadıklarını, oyunculuklarını da ortaya koyduklarını anlattı.

’’Kral Harold’’u seslendiren Osman Gidişoğlu ise seslendirmede 41 yılını doldurduğunu dile getirerek, işin zorluklarına dikkati çekti.

Yönetmenliğini Andrew Adamson, Kelly Asbury ve Conrad Vernon’un yaptığı ’’Shrek 2’’, 27 Ağustos Cuma günü 30 ilde, 114 kopya ile 200 salonda vizyona girecek.

Film, Shrek’le evlenen Prenses Fiona ile Eşek’in ’Uzak Ülke’deki yeni maceralarını konu alıyor.

 
Süper Teyze 16
Türkçe dersinin o günkü konusu zamirlerdi. Öğretmen dersi anlattıktan sonra  sorulara geçti. Önce Ali ’yi  kaldırdı. Ali sınıfın en çalışkan ama en şakacı öğrencisiydi. - Söyle bakalım Ali, devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.