Begüm 112 bin yaşıtını sevindirdi
 

Ekonomik sıkıntı içindeki 112 bin öğrencinin kırtasiye malzemesine kavuşmalarının ardında 11 yaşındaki Uşaklı öğrenci Begüm var. Bir alışverişte babasına, "Bunları alamayan öğrencileri düşündükçe sevinemiyorum" deyince kampanyanın da kıvılcımını attı.

Yardım köprüsü
Bir dağıtım şirketinin temsilcisi olan babası o günden bu yana ihtiyaç sahipleri ile gönüllüler arasında yardım köprüsü oluşturdu. Temsilciliğini yaptığı şirket gönüllülerin ulaştırdığı yardımları Türkiye geneline dağıttı.

2000 yılından bu yana yaklaşık 112 bin öğrenciye ulaştıklarını belirten Murat Bitir: "Bize gelen zarflarda okunmuş veya okunmamış bir adet hikaye kitabı, 60 yapraklı bir çizgili defter, iki kurşun kalem, bir kırmızı kalem, kalem tıraş, silgi, cetvel, 6’lı kuru boya, bir diş fırçası, bir diş macunu, bir de çocuklar hem okusun hem de şeker yesin diye bir adet lolipop şeker bulunuyor. Ayrıca gerekli diyoloğu sağlamak amacı ile her zarfın içinde gönderen tarafından ’sevgili küçük kardeşim’ veya ’sevgili küçük arkadaşım’ cümleleri ile başlayan notlar istiyoruz. Amacımız Türkiye’de okumak isteyip de maddi imkansızlıklardan okuyamayan çocuklara ulaşıp onlara yalnız olmadıklarını hissettirip hayata dört elle sarılmalarına yardımcı olmak. Yardımlar sürdüğü sürece Aktif dağıtım olarak tüm Türkiye genelinde yardımlarımıza devam edeceğiz" diye konuşuyor.
Kaynak: Sabah 26 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 122
Müzik dersinde öğretmen öğrencilerine en sevdikleri enstrumanları sordu. Kimisi piyano, kimisi gitar, kimisi keman, flüt,  saz , klarnet dedi.Sıra Selen’e gelmişti. Selen ayağa kalktı ve :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.