Mars’ın haritasını çıkaran Odyssey’in görevi uzatıldı
 

ABD’nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, 2001’de Mars’ın yörüngesine yerleştirdiği ‘Odyssey’ uzay aracının 2006 eylülüne kadar yörüngede kalacağını duyurdu. NASA, Odyssey’in 297 milyon dolara mal olan öncelikli görevinin kızıl Gezegen’in haritalarını çıkarmak olduğunu ve bu görevin salı günü sona erdiğine dikkat çekti.

NASA yetkilileri, 35 milyon dolar ek maliyetle Odyssey’in Mars’taki görevinin Eylül 2006’ya kadar uzatıldığını açıkladı. NASA, bugünkü tüketimiyle devam etmesi halinde aracın yakıtının bu on yıl içerisinde bitmeyeceğini, gelecek bir on yıl daha sürebileceğini bildirdi. Mars Odyssey, gezegenin yüzeyinde araştırmalar yapan ‘Spirit’ ile ‘Opportunity’ ikiz robotlarının yüzeyden gönderdikleri bilgilerin aktarılmasında da kullanılıyor. Odyssey, Mars’ın güney kutup bölgesinde yüzeyin derinliklerinde bol miktarda donmuş su, gezegen ikliminin uzun zamandır kuru yapıya sahip olduğunu gösteren çeşitli mineraller ve iklim değişikliği olabileceği yönünde bulgulara rastladı. Araç, Mars’ın en ayrıntılı haritalarını çıkardı.
Kaynak:Hürriyet 27 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 123
Elif o sabah okula geldiğinde çok üzgündü. Sıra arkadaşı Ayşe sordu : - Neyin var Elif ? Hasta mısın yoksa ? - Hayır ama çok mutsuzum, dedi Elif. Köpeğim Kontes iki gündür kayıp. Her yeri arad devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.