Uzay mekikleri seneye hazır
 

NASA, Columbia faciasının ardından askıya alınan uzay mekiklerinin baharda yeniden uçmaya hazır hale geleceğini duyurdu. Mekikler havalanamadığı için özellikle Uluslararası Uzay İstasyonu’na yapılan seferler Rus’ların Soyuz uzay araçlarına bağımlı hale gelmişti.

NASA Başkan Yardımcısı Bill Readdy, yaptığı açıklamada, Columbia uzay mekiğinin 2003 Şubat’ında yaptığı kaza ve yedi kişilik mürettebatının ölümünün ardından tam bir yıl önce uzay mekiğinin uçuşlarına yeniden başlamasının zor olduğunu söylediğini, ancak bir yıl sonra uçuşların baharda başlayabileceğini açıklamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Readdy, mekiği 18 Mart ve 18 Nisan tarihleri arasında Uluslararası Uzay İstasyonu’na göndermeyi öngördüklerini ifade etti.

Uzay mekiği programının yöneticisi Bill Parsons da geçen yılın zorlu geçtiğini, ancak kaza soruşturma komisyonu ve NASA uzmanlarının önerileri doğrultusunda Discover uzay mekiğinde yapılan değişikliklerle, mekiğin uçuşa hazır getirilmeye çalışıldığını kaydetti.

Uzay İstasyonu’nun yetkilileri, istasyonun yönünü belirleyen bozuk jiroskopun yerine yenisinin getirilmesi için uzay mekiğinin uçuşlarına yeniden başlayabilmesini sabırsızlıkla bekliyorlar.
Kaynak:Hürriyet 27 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 183
Annesi  Can’a çıkıştı : - Bu kadar televizyon seyretmek yeter oğlum ! Dişlerini fırçala ve doğru yatağa ! Can cevap veremeden, anneannesi girdi araya : -Biraz daha seyredebilir, daha e devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.