Büyük İskender hayata dönüyor
 

Yönetmenliğini Oliver Stone’un üstlendiği ’Büyük İskender’ adlı film oyuncu kadrosu ve görkemli sahneleriyle sinema tarihine damgasını vurmak için gün sayıyor. İskender’in çekimleri tam gaz devam ediyor.

Son zamanlarda Hollywood’lu yapımcılar tarihi filmlerin başarılı gişe hasılatı çıkarmasından dolayı tarihi filmlere yöneldi. ’Truva’ (Troy) filminin tüm dünyada gördüğü yoğun ilgi bunun en önemli kanıtı. Hollywood, şimdi tarihteki en büyük komutanlardan biri olan ’Büyük İskender’in hayatıyla sinema tutkunlarını tarihi bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.

HIRSLI KOMUTAN
Usta yönetmen Oliver Stone’un çektiği filmde, Büyük İskender’i Collin Farrell canlandırıyor. Dev projede, Angelina Jolie ’Olympias’, Anthony Hopkins ’Ptolemy’, Val Kilmer ise Philip rollerini üstleniyor. Hırslı bir komutan olan Büyük İskender’in aşk yaşamına da bir pencere açan filmde, son derece etkileyici savaş sahneleri yer alıyor. 160 milyon dolarlık bir bütçe ile çekilen filmin müziklerinde ise Vangelis’in imzası var. Bu yıl gösterime girmesi beklenen filmde, genç yaşta iktidara geçen Büyük İskender 8 yıl gibi kısa bir sürede Pers İmparatorluğu’na son verip kendi imparatorluğunu kurması anlatılıyor. Filmin çekimlerine Morocco’nun ünlü Marakeş kenti ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 4 aydır çekimleri devam eden film, 20’li yaşlarında fethedilmedik yer bırakmayan Büyük İskender’in hayatına ayna tutuyor. Tarihçiler komutanın uyurken yanında mutlaka bir adamını bulundurduğunu söylüyor, binlerce düşmanı olan Büyük İskender güvendiği adamlarını yanından asla ayırmıyor. Her zaman kadınlarla arası iyi olan, onları etkilemeyi başaran İskender’in üç karısı olduğunu biliniyor.
Kaynak:Sabah 31 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 35
İki Eskimo çocuk okula giderken konuşuyorlardı. -  Yavaş yavaş bahar geliyor,dedi biri. Babamın söylediğine göre bu gün sadece eksi 14 derece olacakmış. Diğeri sevindi : _ Harika ! O zaman a devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.