Venedik’te Altın Aslan heyecanı başlıyor
 

Avrupa sinemasının en büyük buluşmalarından biri olan Uluslararası Venedik Fim Festivali bu yıl 61’nci kez düzenleniyor. Festival, 1 Eylül’de Steven Spielberg’in The Terminal adlı filmiyle açılacak. Filmin başrollerinde Tom Hanks ve Catherine Zeta Jones var. Bu yıl ’az ve öz’ film gösterilmesi planlanan festival, 11 Eylül tarihine kadar sürecek.

Festivalin organizasyon komitesi başkanı Marco Fuller, kotaya bağlı kalmadan yılın en iyi filmlerini Venedik’te göstermeyi amaçladıklarını söyledi. Fuller, “Dünya haritasına bakıp dünyanın her yerinden film almak zorunluluğu olmamalı” dedi.İtalyan film yapımcısı Marco Fuller bu yılın başında görevini İsviçreli Moritz de Haldeln’den devraldı. De Haldeln iki yıldır başkanlık görevindeydi ve Venedik Film Festivali’nin İtalyan olmayan ilk başkanıydı.

61’inci Uluslararası Venedik Film Festivali’nde çoğu ABD ve Avrupa’dan, küçük bir bölümü Asya’dan 71 film gösterilecek.

Festivalin en heyecanlı ve çekişmeli bölümü kuşkusuz dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda filmin büyük ödül Altın Aslan için yarışacağı yarışmalı bölüm olacak.

Altın Aslan için yarışacak filmler arasında Nicole Kidman’ın rol aldığı Jonathan Glazer’in Birth, Hint asıllı Mira Nair’in yönettiği Vanity Fair, Alejandro Amenabar’ın  Mar Adentro ve Wim Wenders’ın Land of Plenty adlı filmleri de var.

Uluslararası yarışmanın seçici kurul başkanlığını yönetmen John Boorman üstleniyor. Bir başka ünlü yönetmen Spike Lee ve Bir Konuşabilse filminin başrol oyuncusu Scarlett Johansson da seçici kurulda yer alan diğer üyeler arasında.

Festivalde De Oliveria ve efsanevi müzikal Singin’ in the Rain’in yönetmeni Stanley Donen yaşam boyu başarı ödülü alacak.

ALTIN ASLAN İÇİN 21 FİLM YARIŞIYOR

61’nci Venedik Film Festivali’nin uluslararası yarışma bölümü epey heyecanlı geçecek gibi görünüyor. Wim Wenders, Todd Solondz, François Ozon, Mira Nair, Mike Leigh, Gianni Amelio gibi iddialı yönetmenlerin imzasını taşıyan filmler, büyük ödül Altın Aslan için mücadele edecek.

Bu yıl Venedik’te Altın Aslan için yarışacak filmler şöyle:
 
Gianni AMELIO (Le chiavi di casa)
Alejandro AMENÁBAR (Mar adentro)
Guido CHIESA (Lavorare con lentezza)
Claire DENIS (L’intrus)
Arnaud DESPLECHIN (Rois et reine)
Amos GITAI (Promised Land)
Jonathan GLAZER (Birth)
HOU Hsiao-hsien (Café Lumière)
IM Kwon-taek (Haryu insaeng)
JIA Zhangke (Shijie)
Mike LEIGH (Vera Drake)
Marziyeh MESHKINI (Stray Dogs)
Hayao MIYAZAKI (Howl’s Moving Castle)
Mira NAIR (Vanity Fair)
François OZON 5×2 (Cinq fois deux) 
Nikos PANAYOTOPOULOS (Delivery)
Michele PLACIDO (Ovunque sei)
Svetlana PROSKURINA (Udalionnyj dostup)
Todd SOLONDZ (Palindromes)
Wim WENDERS (Land of Plenty)
Greg ZGLINSKI (Tout un hiver sans feu)

61. Venedik Film Festivali’nin resmi sitesi
http://www.labiennale.org/en/cinema/
Kaynak: Hürriyet 20 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 358
Özel şoför patronunu arayarak özür diledi : - Arabada problem var beyefendi. Bu gün biraz gecikeceğim, özür dilerim ! Adam meraklandı : -Dün sapasağlamdı. Nesi var arabanın ? Şoför utana devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.