Olimpiyatlarda doğa katliamı! Çevre örgütleri ayakta
 

Olimpiyat oyunlarında doğa kaybetti. Çevre örgütleri Yunanistan’ın olimpiyata hazırlanırken doğaya zarar verdiğini iddia etti.. Greenpeace ve Dünya Vahşi Hayatı Koruma Fonu gibi çevre örgütleri, müsabaka alanlarının yeşil alanların dışına kurulmadığını, gücün yenilenebilir enerjiden sağlanmadığını söylüyor.

Aceleye getirildiği için statların çevresinde tek bir yeşillik bulunmaması da, dikkat çekilen konulardan biri. Ancak Atina 2004’te çevreden sorumlu olan George Kazantopoulos, "Her şey daha iyi yapılabilirdi ama Atina hiçbir şekilde Amazon olamaz" diye konuştu.

Statların çevresinden toplanan 600 ton plastik şimdiden dönüştürülmüş olsa da, çevreciler bunun devede kulak olduğunu söylüyor. Kâğıt israfı da ayrı bir şikâyet konusu. Xerox firması olimpiyat boyunca 28 farklı spor dalında 18 bin olimpik rapor için 140 milyon sayfadan fazla çıktı yazdırmış. Oysa raporların tamamen elektronik ortamda yazılabileceği belirtiliyor.
Ayrıca masa tenisi için açılan saha yeşil alandan çalınmış. Kürek müsabakaları için yaratılan göl, bozulmak üzere olan bir ekosistem üzerine kurulmuş. 2000 Olimpiyat Oyunları’nda Sydney’e çevre notu olarak 10 üzerinden beş veren Greenpeace’in Yunanistan’a notu ise 10 üzerinden bir...
Kaynak:HaberTurk 30 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 21
Elif annesinin yaptığı cevizli keki çok seviyordu. O gün de annesi bu nefis kekten yapmıştı. Herkesin tabağına birer parça koyduktan sonra çayları koymak üzere mutfağa döndü. Elif annesinin peşinden devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.