Napolyon, Hükümet’i ikna edecek
 

Napolyon’, ‘Odyssey’ ve ‘Striptiz’ filmlerinin dünyaca ünlü yıldızı Armand Assante Türkiye’de. Assante, Türk Sineması’yla ilgili projelerini ve Türk Hükümeti’ni ikna edip film endüstrisi için vergi teşviki sağlama çabalarını NTV’ye anlattı.

 İrlandalı bir anne ve İtalyan bir babanın oğlu olan aktör Armand Assante’yi kimimiz ‘Napolyon’ filminin başrol oyuncusu olarak, kimimiz çekimleri Antalya’da yapılan ‘Odyssey’ filminin Odysseus’u olarak hatırlar. O aynı zamanda Demi Moore’un başrolünü oynadığı ‘Striptiz’ filminin dedektifi Al Garcia.

Son günlerde Assante’nin Türkiye’ye gelişi ve Bodrum’da geçirdiği uzun tatil, “Napolyon Türkiye’ye mi yerleşiyor?” sorularını da gündeme getirdi.
       NTV’ye konuşan Armand Assante Türkiye’yle ilgili projelerini ve geliş sebebini anlattı.
      
       Assante: En son ‘Odyssey’ filminin çekimleri için 1997’de Antalya’ya gelmiştim. Bu, Türkiye’ye tatil amaçlı ilk gelişim. Tabi bir sebebi daha var; bir proje daha teori aşamasında, ancak Türkiye’ye film endüstrisi açısından yatırımcı çekmek için çok parlak bir fikir. Bana getirilen teklif şöyle: Türk hükümetini ikna edip film endüstrisi için vergi teşviki sağlamak. Bunun için Türk film camiasından insanlarla, hükümet ve uluslararası avukatlarla bir toplantı yapılacak. Hükümet ikna edilebilirse proje hayata geçecek, ve ben Ekim ayında tekrar geleceğim ve 2-3 ay Türkiye’de kalacağım.
      
       Assante, Türk Sineması’nı dünyaya tanıtmak için gönüllü olduğunu, Türk film endüstrisinin Avrupa’da da yerini almaya hazır olduğunu söyledi.
       Türkiye’de çekilecek bir filmde oynamaktan çok mutlu olacağını söyleyen Assante, film endüstrisi sayesinde Türkiye’nin daha fazla turist çekip, uluslararası arenada da daha güçleneceğini düşünüyor.
      
       Assante: Film yapmaya başladığın zaman dünyada birçok insan ülkeni görmek ister, ve gelmeye başlar. Filmler birçok kapı açar, bu büyük rakamlarda turist çeken bir iş. Türkiye’nin sadece biraz daha tanıtıma ihtiyacı var, bunun için ben de kolları sıvayacağım.
Kaynak:Ntvmsnbc 31 Ağustos 2004
       

 
Süper Teyze 45
Okan doktor muayenesinden sonra annesine yakındı : - Sanırım bu adam iyi bir doktor  değil anneciğim ! - Neden yavrum ? - Önce düztaban olduğumu söyledi, sonra da düzelmem için bisiklet pomp devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.