Türkiye dijitalleşmede 70’inci
 

Başbakanlık’ta e-Türkiye çalışmaları kapsamında faaliyet yürüten çalışma grubuna sunulan Uluslararası Telekomünükasyon Birliği’nin dünyadaki digitalleşme oranı ile ilgili araştırmasına göre, Türkiye dijitalleşmede 110 ülke arasında 70’nci sırada yer aldı.

Ülkelerin dijitalleşmede, "en yüksek, yüksek, orta ve düşük düzey" olmak üzere 4 gruba ayrıldığı araştırmaya göre Türkiye 0.48 digitalleşme oranı ile, Beyaz Rusya, Lübnan, Tayland ve Romanya ile birlikte "orta düzey" grupta yer alıyor.

Dijitalleşme oranı, ülkelerin telekomünükasyon altyapısı, internet erişimi, bilgisayar, mobil ve sabit telefon  sahipliği, bilgi üretimi ve tüketimi, eğitim, sağlık ve diğer hizmetlere erişim kolaylığı gibi kriterlere göre belirleniyor.

İLK SIRADA İSVEÇ VAR

Dijitalleşme oranı sıralamasında "en yüksek düzey"de, 0.85 ile İsveç birinci sırada yer alırken, Danimarka 0.83 ile ikinci, İzlanda ve Güney Kore 0.82 ile üçüncü ve dördüncü Norveç ise 0.79 ile beşince oldu.

Dijitalleşme oranında, İrlanda, Güney Kıbrıs, Estonya, İspanya, ve Malta  "Yüksek düzey"de yer alırken, "En alt düzey"de ise, Zimbabve, Honduras, Suriye, Papaua Yeni Gine ve Vanutau bulunuyor.
Kaynak:Hürriyet 29 Ağustos 2004

 
Süper Teyze 182
Ebru ve Serap konuşuyorlardı : -Ablam kilo vermek için çok ilginç bir diyet uygulamaya başladı, dedi Serap. Sadece sarsmak yiyor ! - İşe yaradı mı bari ? Şimdi nasıl görünüyor ? dedi Ebru. -  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.