Microsoft Longhorn’u ’budayacak’
 

Yazılım devi, Windows 95’in çıkışından bu yana en önemli gelişme olarak gördüğü Longhorn kod adlı yeni işletim sistemini 2006’ya yetiştirebilmek için bazı önemli özelliklerden feragat edeceğini duyurdu. Gözden çıkarılan kilit bileşenler arasında ’WinFS’ (kullanıcıların bilgileri çok daha kolayca bulmasını sağlayan yeni depolama sistemi) de var.
Microsoft, Longhorn’u 2006’ın sonuna doğru çıkarmakta kararlı, ancak özellikle XP Service Pack 2’yi (hizmet paketi) yetiştirebilmek için yapılan çalışmalar Longhorn’un ihmal edilmesine neden oldu. Microsoft da çareyi, Longhorn’u önemli özelliklerinden yoksun olarak piyasaya sürmekte buldu.

YENİ PC SATIŞLARINI VURUYOR

Yeni nesil işletim sistemini gecikmesi Microsoft için büyük bir baskı oluşturuyor. Zaten yeterince geçikmiş olan Longhorn en iyi ihtimalle 2006’da çıktığında, şu anda firmanın en son işletim sistemi olan XP’den tam beş sene sonra piyasaya sürülmüş olacak. Bu, farklı pazarlarda yer alsa da en fazla Windows işletim sistemleri ve Office yazılımlarından kar eden Microsoft için pek de hayırlı bir gelişme değil.

Longhorn’un daha fazla gecikmesi yeni PC satmak için yeni bir işletim sistemi bekleyen bilgisayar üreticilerini de zor durumda bırakabilir.

RAKİP İŞLETİM SİSTEMLERİNE YARIYOR

Bunun yanı sıra Microsoft’un rakipleri Apple ve Linux bu boşluğu değerlendirerek pazar paylarını artırabilir. Microsoft Longhorn’dan WinFS’yi çıkardığını açıklarken, bilgisayar devi Apple da yeni işletim sistemi Tiger’ı duyurdu. 2005’in ilk yarısında çıkacak olan Tiger gelişmiş arama özelliklerine sahip olacak.
Kaynak:Hürriyet 30 Ağustos 20004

 
Süper Teyze 364
1. Sınıf öğretmeni, öğrencilerinden Serkan’ı tahtaya  kaldırır ve ‘kedi’ sözcüğünü yazmasını ister. Küçük oğlan tahtanın karşısında bir süre bekledikten sonra sorar : - Ev kedisi mi, yoksa sok devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.