Oyun satışları düşüşe geçti
 

Geçen sene 18.2 milyar dolar’lık rekor hacme ulaşan oyun satışlarının bu sene duraklama dönemine girdiği bildirildi. Geçen seneki güçlü büyemenin bu sene görülmemesinin en büyük nedeni oyuncuların 2005 ve 2006 yılında piyasada olacağı tahmin edilen yeni nesil oyun konsollarını beklemesi.

Londra merkezli araştırma şirketi Screen Digest’in yıllık raporuna göre, Avrupa’da Sony’nin PlayStation 2, Microsoft’unda Xbox da indirime gitmesi ve ’Grand Theft Auto’, ’Halo’ ve ’Doom’ gibi serilerin yenisinin çıkışının 2004’ün ikinci yarısında satışları artırması bekleniyor. Ancak bu artışın oyun satışlarının 2004 genelinde geçen seneki 18.2 milyar dolarlık rakamı aşmasına yetmeyeceği sanılıyor.

BÜYÜMENİN DURMASI NORMAL

Screen Digest’ten Ben Keen, 2003 yılında satışların zirveye ulaştığını belirterek, 2004’te piyasanın durulmasının normal olduğunu vurguladı. Keen’e göre bu küçülme mevcut oyun konsollarının raflardaki üçüncü ya da dördüncü yılına girmesininden kaynaklanıyor.

BÜYÜMEDE LİDER AVRUPA

2003’teki rekor büyümenin başını Avrupa çekti. Avrupa’da ise İngiltere’deki büyüme göze çarpıyor. ABD ve Japonya’nın ardından dünyanın en büyük üçüncü oyun pazarı olan İngiltere’de oyun pazarının hacmi yüzde 20’lik bir artışla 1.88 milyar doları buldu.

Son on yıl içerisinde bilgisayar oyunları sinemaların gişe hasılatı ve müzik satışlarına kafa tutmaya başlayan dev bir endüstri haline geldi. Screen Digest 2007 yılında küresel bilgisayar oyunu satışlarının 21.1 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor.
Kaynak:Hürriyet 1 Eylül 2004

 
Süper Teyze 105
Ömer’in babası sinemada yer gösterici olarak çalışıyordu. Ömer babasının işini çok ilginç bulur, bu konuda sayısız soru sorardı. Okula başladığı ilk günün akşamında da basıyla sohbet ediyorlardı . B devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.