Microsoft online müzik sitesi açtı
 

Microsoft, ABD’de faaliyet gösterecek olan online müzik mağazasında şarkıların 99 centten satılacağını açıkladı. MSN portalında açılan online müzik mağazasının halen 100 bin şarkılık bir arşivi bulunuyor. Microsoft şarkı sayısının yakın zamanda 1 milyon olacağını duyurdu.

BEATLES’I İLK BİZ SATACAĞIZ’
       MSN Başkan Yardımcısı Yusuf Mehdi, şarkıların Windows Media formatında yükleneceğini ve Apple sitesine göre daha yüksek bit’e sahip olacağını söyledi. Mehdi ayrıca Beatles şarkılarını online olarak satan ilk şirket olmayı hedeflediklerini ifade etti.
      
APPLE - MİCROSOFT REKABETİ
       Online müzik mağazası olarak birbirlerine rakip olan Apple ve Microsoft siteleri arasında şu fark var. Apple, iTunes sitesini iPod dijital müzikçalarının satışlarını yükseltmek için kullanırken, Microsoft, MSN’in ziyaretçi sayısını artırmayı hedefliyor. Uzmanlar, bir taraftan Microsoft gibi marka yaratma konusunda güçlü bir şirket, diğer yanda ise son kullanıcılar nezninde marka sadakatı yüksek Apple arasındaki rekabetin teknolojik altyapıdan çok ticari bir yarış olacağını vurguluyorlar. İki şirketin rekabeti ise online müzik piyasasını olumlu tetikleyecek.
      
ENTEGRE ARAMA MOTORU
       Microsoft basitleştirilmiş arayüz ve minimalist tasarımı ile kayıt işlemlerinin iTunes’a göre daha az tık gerektirdiğini savunuyor. Microsoft ayrıca yakında çıkması planlanan arama motoru ile müzik mağazasının entegre edileceğini açıkladı. Yeni arama moturunda internet aramaları ile müzik parçaları eşleştirilecek. Örneğin, kullanıcı Bob Dylan ile ilgili bir arama yaptığında, Dylan’ın şarkıları da yan tarafta açılacak. Google ile başabaş rekabete girmeyi hedefleyen Microsoft, MSN arama motorunu sonbaharda çıkarıyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 2 Eylül 2004
      

 
Süper Teyze 55
Kimya dersinde, öğretmen sınıfa sorar : - Söyleyin bakalım, gümüşü açık havada bıraktığımız zaman ne olur ? Alican anında parmak kaldırır ve yapıştırır cevabı : - Çalınır öğretmenim !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.