23 ilde çocuk felci aşı kampanyası başladı
 

Yozgat Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Ünkoç, kampanyanın ilk etabında 0-3 yaş grubundaki çocukların “Çocuk Felci Hastalığı” ihtimaline karşı aşılanacağını söyledi.

Kampanyanın ikinci etabının 6-12 Ekim arasında düzenleneceğini belirten Dr. Ertuğrul Ünkoç, hastalığın aşı ile önlenebilmesinin avantaj olduğunu vurguladı.
        Türkiye’de 1998 yılından bu yana çocuk felci hastalığı ile karşılaşılmadığını ifade eden Ünkoç, şunları kaydetti: “Çocuk felci hastalığı halen dünyada önemli bir problemdir. Hastalık bulaşıcı olduğu için, önlem almak zorunludur. Türkiye’de rutin aşılama programında olan çocuk felci hastalığı, artık korkulacak bir hastalık değildir. Yeter ki biz çocuklarımızı zamanında aşılattıralım.”
        Ünkoç, 0-3 yaş arası bebek sahibi olan anne ve babaların, ekibin uğramaması durumunda, en yakın sağlık ocağına başvurarak, çocuklarını ücretsiz aşılatabileceklerini vurguladı.
      
10 EYLÜL’E KADAR DEVAM EDECEK
        Van Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, ildeki “Çocuk Felci Aşı Kampanyası”nın Bahçesaray İlçesi’nde başladığını, kampanyanın 10 Eylül’e kadar devam edeceğini bildirdi.
        Aşılama programının başarıya ulaşması için halkın da bu hizmeti talep etmesi gerektiğini belirten Kurtoğlu, “Bu mikrobun bulunduğu yerlerde yaşayan 200 çocuktan biri yaşam boyu sakat kalmaktadır. Çocuklarının sakat kalmasını istemeyen vatandaşlarımızın, sağlık personelimize yardımcı olması en büyük arzumuzdur” dedi.
        Kampanya süresince, Erciş ve Edremit karayollarındaki polis noktalarında da aşılama ekiplerinin görev yapacağını söyleyen Kurtoğlu, “Ülkemizde her 10 dakikada 1 bebek, aşıları tam olmadığı için hayatını kaybetmekte. Bu ölümleri engellemek için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” diye konuştu.
        Kampanya kapsamında Yozgat, Ağrı, Artvin, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van, Bayburt, Erzurum, Giresun, Kırşehir ve Zonguldak’ta 7 Eylül’e kadar, sağlık ekiplerince 0-3 yaş grubundaki çocuklara aşı yapılacak.
Kaynak:Ntvmsnbc 3 Eylül 2004

 
Süper Teyze 251
Polis arabasıyla aşırı hız yapan delikanlıyı durdurdu. Ehliyet ve ruhsatını kontrol ettikten sonra sordu : - Biraz önceki viraja çok hızlı giriş yaptınız. Oysa tam öncesinde tehlike işareti vardı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.