Uzay’dan; çoook çoook uzaktan, RESMEN mesaj alındı
 

Latin Amerika ülkelerinden Porto Riko’da bulunan Arecibo radyoteleskobu, geçen bir yıl içinde üç kez, dünya dışı varlıklar tarafından gönderilmiş olabileceği öne sürülen bir sinyal belirledi. Times gazetesinin haberine göre, Balık ve Koç takımyıldızları arasındaki boş bölgeden gelen sinyali inceleyen uzmanlar, sinyale herhangi bir astronomi olayının ya da doğal bir sesin yol açmadığını kaydediyor. Uzayda bulunan radyo sinyallerini inceleyen ’Dünya Dışı Zekâ Araştırma Programı’nın (Seti) belirlediği sinyalin, 1420 megahertz frekansında geldiğini belirten uzmanlar, bunun aynı zamanda evrenin ana elementlerinden olan hidrojenin de ana frekansı olduğunu vurguluyor. Dünya dışı varlıklar üzerinde araştırma yapan bazı bilim adamları, uzaylıların diğer medeniyetlerin kolayca anlayabilmesi için sinyallerini bu frekanstan yolladığını öne sürüyor.

Berkeley Üniversitesi’nden Eric Korpela, sinyalin yapay bir çığlığa benzediğini ifade ederek, şimdilik emin oldukları tek şeyin, sadece çok uzak bir yerden geldiği olduğunu söyledi. Bath Üniversitesi’nden uzay bilimci Jocelyn Bell Burnell ise sinyalin, daha önce görülmemiş bir astronomik olaya ait olabileceğini belirtti. Washington Üniversitesi’nden Woodruff Sullivan halen Güneş Sistemi içinde uzaylılar tarafından yollanmış ancak henüz insanoğlu tarafından belirlenememiş mesaj sinyalleri olabileceğini tahmin ettiklerini kaydetti.
Kaynak:NetHaber 03/09/2004

 
Süper Teyze 348
Şeref ev ödevlerini yaparken babasına sordu : - Babacığım, kürklerini her sene değiştiren yaratıklar hangileridir ? Babası başını gazetesinden kaldırmadan cevap verdi : - Ben annenden başka devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.