Robot yarışması sonuçları açıklandı
 

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İZFAŞ tarafından düzenlenen 2. Robot Tasarım Yarışması’nda kazanan robotlar ve yaratıcıları belli oldu. 2. Ulusal Robot Yarışması’nı, Gazi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden İbrahim Ethem İkiz, Ahmet Çağrı San, Selahattin Sarı, Mehmet Çetingürbüz ve Tuncay Akay’ın ürettiği ‘Kameralı CNC’ projesi birinci oldu. Öğrencilere ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Azaz Kocaoğlu ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen verdi.
 
Yarışmada ikinciliği Uludağ Üniversitesi Robot Topluluğu’nun ‘Güvenlik Robot Kol’ ve ‘Mini Hidrolik Robot Kol’ projeleri elde ederken, Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Otomatik Kontrol ve Mekatronik Laboratuvarı öğrencilerinin ‘Cam Silme Robotu’ üçüncü oldu. 26 projenin katıldığı yarışmada 3 projeye jüri özel ödülü verildi.
       Birinci olan proje ekibine 1 milyar 250 milyon, ikinciye 1 milyar, üçüncüye 750 milyon lira ve jüri özel ödülü sahiplerine de 500’er milyon lira para ödülü verildi.
Kaynak:Ntvmsnbc 3 Eylül 2004

 
Süper Teyze 229
Babası Tülay’a sordu : - Kızım annen artık İngilizce kursuna gitmek istemediğini söyledi, doğru mu ? - Evet babacığım, dedi Tülay. - Peki neden ? - Çok fazla  yabancı kelime öğreti devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.