İlk ambulans rallisi Kasım’da
 

Sağlık Bakanlığı, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin 10’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Bu etkinlikler kapsamında Türkiye’nin ilk ambulans rallisi de yapılacak.

Bu çerçevede, Bakanlık ile Acil Ambulans Hekimler Derneği Birinci Türk-Alman Acil Ambulans Kongresi’ni gerçekleştirecek. Etkinlikler kapsamında Türkiye’nin ilk ambulans rallisi de yapılacak. Acil sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde ilgisi bulunan resmi, özel kurum ve kuruluşların destekleri ile düzenlenecek ralliye, Türkiye genelinde 112 acil hizmetlerde çalışan ambulanslar, özel ambulanslar ve Almanya’dan gelecek ambulanslar katılacak.

4 ETAPTAN OLUŞACAK

Ambulans rallisi dört etaptan oluşacak. Birinci etapta ambulanslar sürüş teknikleri açısından değerlendirilecek, bu etapta ambulans ekiplerinin, tek tek belirli bir sürede önceden hazırlanan parkuru hatasız tamamlaması ve uygun bir şakilde park etmesine bakılacak. İleri yaşam desteğinin bulunduğu ikinci etapta ambulans ekiplerinde görevli personel maket üzerinde ambulanstaki ekipmanları kullanarak yapacakları tıbbi uygulamalar değerlendirilecek.

Üçüncü etapta adres bulma ve hasta nakli için yarışacak olan ambulans ekipleri, önceden bilinmeyen bir adrese ulaşması, hastanın tıbbi müdahalesi ve sonrasında ambulansla hastaneye taşınması ve acil servise teslimi işlemlemlerini yapacak. Büyük kazalarda olay yeri organizasyonunun değerlendirileceği dördüncü etapta kaza sonucu olay yerinde bulunan makyajla hazırlanmış çok sayıda yaralıya her ekibin yaklaşımı ve yaralılara yapılan ayrıştırma işlemleri değerlendirilecek.

Etapların tamamlanmasınnı ardından ambulanslar, bilimsel jüri tarafından değerlendirilecek, birincilik, ikincilik, üçüncülük ve jüri özel ödülünü alan ambulans ekipleri törenle ödüllerini alacak.
Kaynak:Hürriyet 3 Eylül 2004

 
Süper Teyze 88
Türkçe dersinde öğretmen Elif’i tahtaya kaldırdı : - Elifciğim bize uzun bir sözcük söyler misin ? Elif bir süre düşündü ve cevap verdi  : -Lokomotif öğretmenim ! - Aferin Elif ! Lo devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.