Uzay istasyonu ‘dengesini kaybetti’
 

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda uzay yürüyüşüne çıkan mürettebat İstasyon’un duruşunda 70 derecelik bir sapma olduğunu belirledi. Sapmanın nedeni ve İstasyon’un yörüngesinde bozulmaya neden olup olmayacağı araştırılıyor.

Uzay yürüyüşü sırasında mürettebat ayrıca gelecek aylarda istasyona kenetlenecek olan Jules Vernes kargo aracı için hazırlıklar yapıldı. Uluslararası Uzay İstasyonu 2000 yılının Kasım ayından beri Dünya çevresinde yörüngede bulunuyor.

İSTASYON DENGESİNİ YİTİRİYOR
       Uzay yürüyüşü sırasında uzmanlar önemli bir sorun üzerine kafa yordular. Önceki uzay yürüyüşünde ortaya çıkan ve nedeni belirlenemeyen bir şekilde, istasyonu merkezi duruşundan 80 derece eğilmişti. Uzmanlar buna istasyonun iç-dış hava akım farkının neden olabileceğini düşünüyorlar. İç-dış hava akım farkının ölçülmesi için uzay adamları, yürüyüşün başında istasyonun üstünde 15 dakika süren bir ‘hareketsizlik deneyi’ gerçekleştirdiler. Uzay yürüyüşünün 200’üncü dakikasında yapılan ölçümlere göre uzay istasyonunun 70 derece yerinden oynadığı tespit edildi.
Kaynak:Ntvmsnbc 4 Eylül 2004

 
Süper Teyze 31
Matematik öğretmeni sınıfa girdi ve : - Çocuklar size iyi bir haberim var, bu gün bilgisayarla hesap yapmayı öğreneceğiz ! dedi. Bütün öğrenciler çok sevinmişlerdi. Öğretmen içlerinden birini kald devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.