The Sims cebe giriyor
 

Video oyun devi Electronic Arts (EA) gözünü mobil cihazlara dikti. İskoçyalı mobil eğlence firması Digital Bridges ile anlaşan EA, cep telefonları için yeni oyunlar geliştirecek. Bu oyunlar arasında popüler bilgisayar oyunları ’The Sims’ ve ’Fifa Football’ da var.

EA,  GameBoy Advance gibi cihazlar için bazı oyunlarının mobil versiyonunu çıkarmıştı, ancak yeni anlaşma sayesinde firma çok daha fazla mobil içerek sunmayı hedefliyor.

Mobil oyunların tıpkı video oyunlar gibi ileride dev bir pazar haline gelmesi bekleniyor. Uzmanlar, 2009’da tüm dünyada yaklaşık 220 milyon kişinin cep telefonlarından ve mobil cihazlardan oyun oynayacağını tahmin ediyor. Bu iştah açıcı pastayı gören EA de büyük oynamaya karar verdi.

CEP’TE SPOR KEYFİ

EA ilk olarak en popüler dört oyununun mobil versiyonunu Avrupa ve Amerika’daki büyük mobil telefon operatörleri aracılığıyla  tüketicilere ulaştırmayı hedefliyor. Bu sene Fifa Football 2005, Tiger Woods PGA Tour ve Need for Speed Underground 2 mobil oyun severlerle buluşacak. Bir başka ’hit’ oyun The Sims’in mobil versiyonu ise 2005 ortasında çıkacak. Oyunların fiyatının 5 euro civarında olması planlanıyor. EA ileride mobil ve bilgisayar oyunlarını birbiriyle ilişkilendirmek de istiyor. Örneğin cep telefonunda Sims oynayan bir kişi bu oyundaki verileri PC veya konsoldaki Sims’ine aktarabilecek.

Electronic Arts’ın mobil oyunlara ağırlık verme kararının ardında cep telefonu melodilerinin gördüğü ilgi yatıyor. Mobil oyunların da melodiler gibi çok rağbet göreceğine inanan EA yetkilileri, oyun pazarının henüz çok küçük olmasına rağmen şu anda pazara girmek için en uygun vakit olduğuna inanıyor. Digital Bridges’ın tecrübesinden yararlanacak olan EA, bir kaç yıl içinde oyun pazarının meyvelerini toplamayı hedefliyor.
Kaynak:Hürriyet 3 Eylül 2004


 
Süper Teyze 48
Lokantadaki müşterilerden biri dehşet içinde garsona seslendi : - Garson bey ! Çorbamın içinde ölü bir sinek yüzüyor ! Garson soğukkanlılıkla cevap verdi : - Ama efendim ! Ölü sinekler yüzemezler devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.