Honda’nın otomobilleri ‘konuşacak’
 

Honda, IBM ile ortaklaşa geliştirdiği ‘sesli komut’ sistemini otomobillerine yerleştiriyor. Navigasyon ünitesine entegredilecek ses tanıma sistemi sayesinde sürücü komutlarını otomobile sesle verecek ve sesle yanıt alacak.

Yeni ses tanıma sistemi Honda Acura ve Odyssey’in 2005 modellerinde kullanılıyor. Sesli komut sistemi, müzik düzeni ve havalandırmanın kontrolünü üstleniyor. Otomobilin navigasyon ünitesinden işletilecek sistemde sürücü ekrana bakma gereği olmadan yön takibi yapabilecek. IBM yazılımı sisteme ABD’de 1.7 milyon sokak ve caddenin adını ve adresleri tanımlıyor.

Honda, IBM’in ses yazılımlarını 2003 yılından bu yana kullanıyordu, ancak, yeni sistemin farkı sürücüye sesli geri yanıt verebilmesi. Uzmanlar sesli komut sistemlerinin gelecek on yılda bir çok otomobilde standart hale geleceğini vurguluyorlar. Sadece ABD’de 2003 yılında 2 milyonun üzeride sesli komut sistemine sahip otomobil satıldı. 2010 yılında bu rakamın 12 milyona ulaşması bekleniyor. IBM’in sesli komut sistemi General Motors’un bazı modellerinde de kullanılıyor. BMW, Mercedes-Benz ve Jaguar’ın da sesli komut modelleri bulunuyor.
 Ses tanıma teknolojili modellerin Türkiye’ye gelip gelmeyeceği konusunda Honda Türkiye bir açıklama yapmadı.
Kaynak:Ntvmsnbc 6 Eylül 2004

 
Süper Teyze 242
İki genç anne bebeklerini bebek arabalarına koymuş, parkta yürüyüş yapıyorlardı. Annelerden biri : - Biliyor musun dün benim oğlan ilk kez konuştu, dedi. - Kaç aylık oldu şimdi ? diye sordu  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.