Görme engellilerin YTL sıkıntısı
 

Görme engelliler, yılbaşından itibaren liradan altı sıfır altılmasıyla kullanıma girecek olan Yeni Türk Lirası (YTL) banknotlarının basımında, kendi görüşlerinin de dikkate alınmasını istedi. Görmeyenleri Koruma Derneği Genel Başkanı Haldun Kırkık, banknotların üzerinde kabartma bulunmasının, görme engellilerin parayı tanıması açısından yararlı olduğunu söyledi. Kırkık, ’’Örneğin 5 milyon liralık banknotun üzerinde kabartma var ama çok çabuk kaybolduğu için işe yaramıyor’’ dedi. Haldun Kırkık, Merkez Bankası’nın YTL’de kalıcı teknik düzenlemeler yaparak, uzun yıllar kullanımda kalacak banknotları sorunsuz piyasaya sürmesini istedi.

BÜYÜK SORUNLAR

Çağdaş Görmeyenler Derneği Genel Başkanı Celil Orhon da, piyasada birden fazla banknot ya da metal paranın bulunması ve paraların üzerinde hiç işaret olmaması nedeniyle günlük yaşamda büyük sorunlarla karşılaştıklarını anlattı.
Kaynak:Akşam 7 Eylül 2004

 
Süper Teyze 78
Can annesiyle birlikte bir restaurantta öğle yemeği yiyordu. Aniden bağırmaya başladı : - Çorbamda sinek var ! Çorbamda sinek var ! Garson koşarak geldi : - Lütfen yavaş çocuğum ! Böyle ba devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.