Yavru leylekler ölmesin diye enerji nakil hattı değişti
 

Konya’nın Beyşehir İlçesi’ne bağlı Yeşildağ Beldesi’nde, yavru leyleklerin ölümüne neden olan enerji nakil hattının kullanımı durduruldu. Beldede Leylekler Vadisi olarak bilinen bölge, her yaz yüzlerce leyleği barındırıyor.

Mezarlık yakınındaki ardıç ağaçlarına yuva yapan leylekler, burada büyüttükleri yavruları ile havaların soğumaya başlamasıyla güneye göçüyor. Vadi içinden geçerek beldenin Pazaryeri Mahallesi’ne elektrik veren enerji nakil hattının uçmayı yeni öğrenen yavru leyleklerin sıklıkla ölümüne neden olması üzerine Beyşehir Meram Elektrik Dağıtım A.Ş (MEDAŞ) Beyşehir Başmühendisliği bu hattı iptal etti. Beldenin bu bölümüne elektrik vermek için, Leylekler Vadisi dışından geçen yeni enerji nakil hattı kuruldu. MEDAŞ yetkilileri, yavru leyleklerin hayatını kurtaran bu kararın doğal hayata saygı anlayışından kaynaklandığını belirttiler.  
Kaynak:Hürriyet 8 Eylül 2004

 
Süper Teyze 280
Annesi hasta olduğu için,evde yemekleri günlerdir Alara ve babası yapıyorlardı. Alara o gün çikolatalı puding yapmak istedi. Babası da izin verdi. Ancak küçük kız puding tarifini okuduktan sonra, ya devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.