Verem ve Hepatit’e tek doz aşı
 

Brezilyalı bilimadamları, verem ve Hepatit B aşılarını tek bir dozda birleştirmeyi başardı.

Her iki hastalığa karşı da koruma sağlayacağı söylenen yeni aşı gelecek yıl kullanıma hazır olacak. Yeni aşı anne karnındaki çocuklara bile vurulabilecek.

Brezilyalı bilimadamları yeni bir buluşa daha imza attı. Saod Paolo kentindeki Butantan Enstitüsü’ne bağlı bilimadamları verem ve tüberküloz aşılarını tek bir dozda birleştirmeyi başardıklarını duyurdu.
       Çocukların bu iki hastalık için bir çok kez aşılanmasını önleyecek yeni buluşun gelecek yıl kullanıma hazır hale getirilmesi planlanıyor. Yeni aşının şu ana dek 320 çocuk üzerinde denendiği ve iyi sonuçlar verdiği belirtiliyor. Bilimadamları bu aşının anne karnındaki çocuklara bile uygulanabileceğini savunuyor. Şu an piyasada bulunan Hepatit B aşıları 3 ayrı dozda uygulanıyor.
       Yeni aşı üzerindeki testlerin bir kaç ay içinde sonuçlandırılması planlanıyor. Aşı daha sonra Brezilya Sağlık Bakanlığı’nın onayına sunulacak.
Kaynak:Hürriyet 8 Eylül 2004
       

 
Süper Teyze 363
İki tavuk arkadaş, aylar sonra yolda karşılaşırlar. Bu hoş rastlantı ikisini de çok mutlu etmiştir. Tavuklar dan biri neşeyle gıdaklayarak kanatlarını çırpar. Arkadaşı çok duygulanarak şöyle der b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.