Türkiye ‘fener’ turizmi ile tanışıyor
 

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul’daki 6 deniz fenerini turizme açmaya hazırlanıyor.

Fenerlerin restoran ve kafe olarak işletilmesini planlayan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü turizmcilerden teklif bekliyor. İlk olarak Şile Feneri, Ekim ayında işletmeye açılıyor.

İstanbul’da Yeşilköy, Şile, Fenerbahçe, Anadolu ve Rumeli Hisarı Fenerleri ile Ahırkapı ve Cankurtaran Fenerleri artık turist ağırlayacak. Gemicilere yol göstermeye devam edecek fenerlerin turizme açılması projesi için teklifler kabul edilmeye başlandı.
       Fenerbahçe Spor Klubü, Fenerbahçe Fenerine talip olanlar listesinde..
       Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü Barış Tozer, fenerlerin işletmesi için özel şirketlerin yanı sıra yerel yönetimlerden de talep geldiğini beliriyor.
       Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü Şile Fenerini, Ekim ayında işletmeye açacak..
       Uluslararası Fenerler Birliği’nin verilerine göre dünyada 55-60 bin kişi fener turizmine ilgi gösteriyor. Kurulan dernekler her yıl turlar organize ediyor. Fenerlerin turizme açılması ile Türkiye’nin de bu turlara dahil edilmesi amaçlanıyor.
Kaynak:Hürriyet 8 Eylül 2004
       

 
Süper Teyze 32
Gülin hastaydı. Yatağında yatıyor annesi de başucunda oturmuş onun sevdiği şarkıları mırıldanıyordu. Gülin birden doğruldu : - Anneciğim bir şey sorabilir miyim ? - Tabi yavrucuğum ! - Artık uyuy devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.