Standartların altında balık avlanması yasak
 

Giresun Tarım İl Müdürü Muhammet Hakyemez, belirlenen standartların altında balık avlayan ve satanlara ceza uygulanacağını söyledi.

Avlanabilecek balıklara getirilen standart boy sıralamasına göre, asgari boy hamsi için 9 cm, kalkan için 40 cm, palamut için 25 cm, çinikop için 14 cm, istavrit için ise 13 cm.

Muhammet Hakyemez, denizlerde ve iç sularda su ürünleri avcılığı ile ilgili yürürlülükte bulunan sirkülerde, avlanabilecek balıklar ile balıkların boylarının hangi standartlarda olacağının belirtildiğini anımsattı.
        Yeni av döneminin başlamasıyla birlikte standartların dışında balık avlandığına ve satıldığına yönelik ihbarlar aldıklarını ifade eden Hakyemez, “Balıkçılarımız, su ürünlerinin kalitesiyle stokunun korunması için belirlenen kurallara uymak zorundadır. Bu konuda denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Sirkülerdeki standartların altında balık avlayan ve satanlara 347 milyon ile 454 milyon lira arasında para cezaları uygulanacak” dedi.
        Yürürlülükteki 2002-2004 dönemine ait sirkülere göre, avlanabilecek balıklara getirilen standart boy sıralaması şöyle: “Hamsi asgari boy 9 cm, Kalkan asgari boy 40 cm, Has kefal asgari boy 30 cm, Sarıkulak kefal asgari boy 30 cm, diğer kefaller asgari boy 30 m, Palamut asgari boy 25 cm, Pisi asgari boy 20 cm, Çinikop asgari boy 14 cm, Barbun asgari boy 13 cm, İstavrit asgari boy 13 cm, Levrek asgari boy 18 cm.”
Kaynak:Ntvmsnbc 7 Eylül 2004
       

 
Süper Teyze 167
Burak bütün gün sokakta oynadıktan sonra kirpas içinde eve dönmüştü. - Hemen banyoya ! diye bağırdı annesi. Önce güzelce yüzünü ve ellerini yıkayacaksın ! Yaramaz Burak gülerek sordu : - El devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.