Atari’den 80’lerin gençlerine nostalji ziyafeti
 

Bir zamanların video oyun devi Atari’den 80’li yılların gençlerine müjde var. Kasım ayında klasik Atari oyunlarından oluşan bir antoloji CD’si yayınlayacak olan Atari, ayrıca nostalji meraklıları için Atari 7800 oyun konsolunun biraz daha küçük bir versiyonu olan Atari Flashback’i de piyasaya sürecek.

Atari Antolojisi adlı tek CD’lik arşivde Xbox ve PlayStation konsollarında oynanabilecek 85 klasik oyun yer alacak. 20 dolardan kasım ayında satışa sunulacak oyunlar arasında ’Pong’, ’Asteroid’, ’Centipede’, ’Solaris’, Battlezone’ ve ’Breakout’ da var.

ZAMAN TÜNELİNDE YOLCULUK

Atari’nin bu hamlesi günümüzün 3D harikaları Grand Theft Auto, Halo gibi oyunlara rakip olmak amacını taşımıyor. Firma bunun yerine nostalji yaşamak isteyenleri hedefliyor. Atari CEO’su Bruno Bonnell, "Bu bir zaman makinesi. Çocukluğunuza geri gidip, oyun oynuyacaksınız" sözleriyle firmanın hedeflerini özetliyor.

Peki ya PlayStation kullanıcıları? Çoğu Atari, Commodore ve Amiga gibi efsaneleri tatmamış olan yeni nesil oyuncular bu ’ilkel’ oyunları ne yapacak? Video oyunların ileri düzey grafik ve zengin sunum anlamına gelmediğini savunan Bonnell’e göre zamane çocukları bu klasik oyunlar sayesinde oyunların ne kadar basit, hızlı ama bir o kadar da keyifli olabileceğini öğrenecek.

YENİ KONSOL ESKİ JOYSTİCK

Atari’nin oyun severlere bir diğer sürprizi de Flashback oyun konsolu. Efsanevi Atari 7800 ’ün küçük bir kopyası olan yeni oyun konsolu dahili olarak 20 oyunla birlikte geliyor. 45 dolardan satılacak olan Flashback’le birlikte iki çift eski model joystick de verilecek. Atari, Flashback’e eski oyunların yanı sıra bir de yeni oyun eklemiş: Saboteur.

Günümüzün grafik ve performans canavarı oyunlarında geçmişin tadını bulamayan çok sayıda oyunsever, internet sayesinde eski oyunlara dönüyor. İnternette çok sayıda bu tür oyun ve bunların PC platformunda oynanmasını sağlayan emülatör arşivi var. Atari, yeni antoloji ve oyun konsolu sayesinde eski oyun meraklılarını bilgisayarlarına virüs girme riskiyle karşı karşıya kalmadan nostalji ziyafeti sunduklarını belirtiyor.

 Ayrıntılı bilgi için:
Atari Web sitesi
Kaynak:Hürriyet 8 Eylül 2004

 

 
Süper Teyze 373
Mahallenin en yaşlılarından olan Munise teyze, yolda arkadaşı Makbule  teyze ile karşılaşmıştı : - Nerelerdesin şekerim ? Görüşmeyeli aylar oldu, diyerek sarıldı arkadaşına. - Sorma baş devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.