Ay’da Nuh’un Gemisi önerisi
 

Avrupa Uzay Kurumu’nun (ESA) Ay seferlerinden sorumlu yöneticisi Dr. Bernard Foing, Dünya’nın bir göktaşı çarpışması ya da ’nükleer soykırım’ sonucu yok olma ihtimaline karşı Ay’da bir Nuh’un Gemisi oluşturulmasını önerdi. Foing’e göre bu gemide insan da dahil yeryüzündeki tüm hayvan ve bitkilerin DNA’ları yer almalı.

İngiliz Bilim Derneği’nin (BA) Bilim Festivali’nde BBC’ye konuşan Bernard Foing, Dünya’nın başına bir iş gelmesi durumunda yeryüzündeki yaşam zenginliğinden geriye hiçbir şeyin kalmamasından endişe ettiğini vurguladı. Foing’in çözümü ise Ay’da bir DNA bankası kurulması.

"Eğer Dünya’nın sonunu getirecek nükleer savaş ya da çarpışma gibi bir felaket olursa Nuh’un Gemisi gibi Dünya’daki canlı nüfusunu yeniden oluşturabiliriz" diyen bilim adamı zamanlama olarak Avrupa’nın Ay’a ilk uzay aracını yollayacağı tarih üzerinde duruyor. Kasım ayındaki bu ilk seferin Ay’a gönderilecek robot araç filosunun ilki olması umuluyor. Bu araçlar sayesinde uzun vadede Ay’da bir koloni kurulması hedefleniyor.

Dr. Bernard Foing, ay seferleri konusundaki önemli uzmanlar arasında yer aldığı için görüşlerinin ciddiye alınmasında fayda olduğu belirtiliyor.

ESA Web sitesi
Bilim Derneği Web Sitesi
Bilim Festivali Birliği Web sitesi
Kaynak:Hürriyet 8 Eylül 2004

 
Süper Teyze 194
Ayça özel bir öğretmenden piyano dersi alıyordu. O gün de öğretmeninin gelmesine çok az bir zaman kalmıştı. Ayça’nın annesi telaşlıydı : - Hadi kızım,hazırlan. Öğretmenin birazdan kapıyı çalar, devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.