Kuzey Kutbu’nda deniz sıcacıkmış; ama 55 milyon yıl önce
 

Avrupalı bir grup bilimadamının araştırmasına göre, kutup denizlerinde su sıcaklığı 55 milyon yıl önce 20 derece civarında idi.

 ’’European Consortium for Ocean Research Drilling’’ kapsamında yürütülen çalışmalarda, 1300 metre derinlikte deniz tabanının 430 metre altına kadar inen kazılar yapılarak çökeltilerden ve toprak tabakalarından numuneler alındı. Küçük fosiller, bugün yaşamayan deniz bitkileri ve hayvanlar, bölgede milyonlarca yıl önce ’’subtropikal’’ deniz olduğunu gösterdi. Araştırmaya katılan İngiliz Jeoloji Kurumu’ndan Andy Kingdon, çalışmalarla ilgili bilgi verirken, ’’paleosen-eosen’’ çağında havadaki aşırı karbon gazı nedeniyle çok sıcak bir dönem geçtiğini belirtti. Araştırmanın sürmekte olduğu ve heyetin 14 eylülde Norveç’e ulaştıktan sonra daha ayrıntılı rapor yayınlanacağı kaydedildi.
Kaynak:NetHaber 8 Eylül 2004

  

 
Süper Teyze 56
Öğretmen Cem’i tahtaya kaldırır ve sorar : - Bana söyleyebilir misin, neden balıklar ses çıkaramazlar ? Cem gülümser : - Çok basit öğretmenim ! Siz de başınızı suyun altına sokun da deneyin b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.