Okul servislerine özel denetim
 

İçişleri Bakanlığı önümüzdeki hafta yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla öğrenci servis araçlarına yönelik çeşitli önlemler aldı. Öğrenci taşımak için özel izni bulunmayanlar, servis araçlarında rehber personel istihdam etmeyen araçlar öğrenci taşıyamayacak.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, “Okul Servis Araçlarının Denetimi ve Öğrencilere Yönelik Trafik Tedbirlerinin Alınması” ile ilgili olarak 81 il valiliğine genelge gönderdi.

Genelgede, Karayolları Trafik Kanununun 75. ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 147. maddeleri ile Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nde, öğrenci taşıma hizmetlerinin düzenli ve güvenli hale getirilmesi, okul servis araçlarında aranacak şartların belirlenmesi, öğrencilerin can güvenliklerinin güvence altına alınmasına yönelik düzenlemeler öngörüldüğü ifade edildi.

2004-2005 eğitim ve öğretim döneminin başlaması ile birlikte, okul taşıtları ve öğrencilerinin karıştığı trafik kazalarının önlenmesi için bazı tedbirlerin alınması istenilen genelgede, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ne göre öğrenci taşıyacak araçlar, “Okul Servis Aracı Özel İzin Belgesi” alacaklar. Servis araçları bu belge ile büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde öğrenci taşıyabilecekler.

Okul servis araçlarının temiz, bakımlı durumda bulundurulması ve 6 ayda bir bakım ve onarımlarının yaptırılması, bunların “Okul Servis Aracı Bakım ve Onarım Takip Formuna” işlenmesinin trafik ekiplerince sağlanmasının istendiği genelgeye göre, araçlarda taşıt içi düzeni sağlamak, anaokulu ve ilköğretim statüsündeki okul öğrencilerinin araca binme ve inmeleri sırasında yardımcı olmak üzere rehber personel bulundurulacak. Bu uygulama okul idarelerince de takip edilecek.
Kaynak:Hürriyet 9 Eylül 2004

 
Süper Teyze 71
Öğretmen sınıfa sordu : - Hiç düşündünüz mü çocuklar, deniz suyu neden tuzludur ? Hakan atıldı : -İçinde yaşayan balıklar salamura olabilir öğretmenim !   devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.