Guinness rekoru için 24 saat oynayacaklar
 

‘Spagetti’ adlı oyunla, ‘Dünyanın en uzun tiyatro oyunu’ rekorunu kırmaya hazırlanan Kaan Erkam, Seher Terzi ve manken Nilay Dorsa, rekoru Hindistan’ın elinden almaya kararlılar.

Hindistanlı tiyatrocuların elinde bulunan 18 saat 5 dakikalık ‘Dünyanın en uzun tiyatro oyunu’ rekorunu kırmak isteyen Türk tiyatrocular, ‘Rekoru 24 saate taşıdıktan sonra, süreyi uzatabildiğimiz kadar uzatacağız’ diyorlar. Guinness Rekorlar Kitabı’na ‘Spagetti’ adlı oyunla girmeye hazırlanan tiyatrocular Kaan Erkam, Seher Terzi ve Nilay Dorsa, öncelikli amaçlarının rekor kırmak değil, insanların bir süre için de olsa tiyatroya odaklanmalarını sağlamak olduğunu söylüyorlar. Oyunun kahramanlarından, aynı zamanda oyun yazarı olan Kaan Erkam, ‘Aramızdan biri ben dayanamıyorum diyene kadar oyunu sahneleyeceğiz’ diyor.

Seyirci motivasyonu önemli

18 Eylül’deki rekor denemesini, Guinness Rekorlar Kitabı’nın Türkiye’deki kontrolörü Prof. Dr. Orhan Kural denetleyecek. Rekorlar kitabı kriterlerine göre sahnelenecek oyunda seyirciler de en az oyuncular kadar önemli. Çünkü oyuncuların öncelikli olarak onların desteklerine ihtiyaçları var. Oyun öncesi yaptıkları çağrıda, ‘Seyircilerin motivasyonu ile kendimize güvenimiz gelecek ve rekoru Türkiye’ye getireceğiz’ diyorlar.

İşte rekor kırmanın kriterleri

- İki sahne dekorunun bulunacağı oyunda, öndeki dekorda oyunu oynayan oyuncuların haricinde, bir de repliği biten oyuncuların beklemesi için arka dekor var. Uyumaları, gözlerini kapatmaları yasak. Sadece oturacak ve izleyici gibi oyunu takip edecekler.

- Oyuncular ancak 4 saate bir tuvalete gidecekler. Oyuna sponsor olan enerji içeceğinden de ancak 4 bardak içilebilecek.

- Oyun süresince bir doktor, oyuncuların durumunu takip edecek ve hazırda bekleyen ambulans hastanelik bir durumda hizmet verecek. 
Kaynak:Hürriyet 9 Eylül 2004

 

 
Süper Teyze 154
Veli toplantısında öğretmen ailelerle görüşüyordu. Sıra Tolga’nın babasına geldiğinde : - Oğlunuzdan çok memnunum beyefendi.Sizi içtenlikle tebrik etmek isterim, dedi. Terbiyeli, tertipli, ders devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.