Romulus Bir Şehir Kuruyor
  Şimdi size bir efsane anlatacağım : ( Dikkatli okuyun belki siz de başkalarına anlatırsınız.)

Eski İtalyan kentlerinden birinde, kralın kardeşi tahta göz dikmişti.Ağabeyini tahttan indirip yerine geçti , ama kralın kızı Rhea Silvia evlenip çocuk doğurursa doğacak çocukların tahta sahip çıkmasından korkuyordu.Ona evlenmeyeceğine dair yeminler ettirdi. Buna rağmen Rhea Silvia hamile kaldı ve ikiz çocuklar doğurdu.
Herkes şaşırmıştı; Rhea Silvia çocuklarının babasının Savaş Tanrısı Mars olduğunu söylüyordu. Ancak kral buna inanmamıştı; Rhea Silvia’yı hapsetti, Remus ve Romulus adlı ikizleri de bir sepet içinde Tiber Irmağı’nın sularına bıraktı.
Kral bu şekilde Remus ve Romulus’tan kurtulacağını sanıyordu, ama bir tanrının çocuklarını öldürmek o kadar kolay değildi. Sepet akıntıyla sürüklenerek uzun bir yol katetti ve sonunda kıyıya vurdu. Çocukları bulan bir dişi kurt, onları mağarasına taşıdı ve kendi sütüyle besledi. Çocuklar , kurdun sütüyle beslendikleri için çok güçlü hâle gelmişlerdi.
Birkaç ay sonra , koyunlarına kurt tarafından saldırılan çoban, kurdu aramak üzere yola çıktı. Onun geldiğini duyan dişi kurt , ikizleri ardında bırakarak ormanın içinde gözden kayboldu. Terk edilen çocuklar , büyük bir patırtıyla uyandılar.
Çoban çok geçmeden onları buldu ve evine götürdü. Zamanla , çocukların kim olduğunu anlayan çoban ve karısı , büyüdükleri zaman onlara akrabalarından ve kötü yürekli amcalarından bahsettiler. Bunun üzerine çok öfkelenen Remus ve Romulus , şehre hücum ederek kralı tahttan indirdiler ve kendi şehirlerini kurmaya karar verdiler.
Romulus daha çalışkandı , plânları hazırladı ve işe koyuldu.Remus , kardeşinin plânlarının işe yaramaz olduğunu düşünüyordu:
- Bu duvarlar bir koyunu bile uzak tutamaz , diye onunla dalga geçiyordu. Romulus onu dinlemedi ve inşa etmeyi sürdürdü.
Duvarların yüksekliği beline geldiğinde , Remus hâlâ kötü yorumlarına devam ediyordu. Çalışmaktan ter içinde kalan Romulus’un artık bu sözlere canı sıkılmaya başlamıştı.remus , duvarların ne kadar alçak olduğunu göstermek için koştu ve üstünden atladı ama Romulus için bu kadarı fazlaydı.

Romulus , Remus yere basınca bıçakla üzerine saldırarak onu öldürdü. Cesedi gömdükten sonra işine devam ederek şehri kurdu. Kendi adını verdiği şehir , günümüzde "Roma" adıyla anılmaktadır.

EFSANE ’ Yİ ANLATTIM
Eğer hâlâ merak ettikleriniz varsa bir iki şey daha söyleyebilirim:
Bazı eski tanrılar ve tanrıçalar ( Mars , Venüs ve Merkür gibi...) Güneş Sistemi’nde dolaşan gezegen adları altında bizimle birlikte olmaya devam ediyorlar.

Ayrıca bu efsaneye göre Romulus öldüğünde , arkasında alevler bırakan bir arabanın içinde cennetten çıkar ve Tanrı Quirinus’a dönüşür.



Haberi Yollayan: Çağla Çiftçi (11)

Okulu : Trakya Birlik İlköğretim Okulu

Kaynak: Milliyet Kardeş Dergisi 1.Nisan.1999 sayısı

 
Süper Teyze 350
Cihan babasıyla lahmacun yemeye gitmişti. Siparişleri gelmiş, tam yemeye başlamışlardı ki,çocuk bağırmaya başladı : - Baba şu adama bak ! Şu adama bak ! Babası sinirlendi : - Sana kaç kere  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.