Belçika, sular altında kalacak
  Küresel ısınma sonucunda kutuplardaki buzulların eriyeceğini ve denizlerin seviyesinin 8 metre yükseleceğini öngören çalışmaya göre, gökyüzüne salınan zararlı gaz miktarının acilen düşürülmesi gerekiyor. Araştırma raporunda, önlem alınmaması halinde Belçika’nın Flaman bölgesinde 3 bin 700 kilometrekare alanın sular altında kalacağı ya da suları engellemek için kurulan duvarların yükseltilmesinin gerekeceği kaydedildi.
       Araştırmaya göre, dünyadaki küresel ısınma sonucu Belçika daha sıcak ve daha nemli olacak. 21. yüzyıl sonuna gelmeden Belçika’da kış mevsimi sıcaklık ortalaması 1,7 ile 4,9 santigrat derece yükselirken yaz mevsimi sıcaklık ortalaması 2,4 ile 6,6 santigrat derece arasında yükselecek. Araştırmayı yapan ekipten Jean-Pascal van Ypersele, küresel ısınmanın sadece olumsuz etkileri olmadığını, gelecekte ısınmak için daha az enerji harcanacağını da söyledi.
Kaynak:Ntvmsnbc 9 Eylül 2004
       
 
Süper Teyze 376
Ercan babasıyla pizzacıya gitmişti. Birer tane karışık pizza ısmarladılar . Az sonra siparişleri gelince babası Ercan’a sordu : - Pizzanı dört parça halinde mi sekiz parça halinde mi kesmemi iste devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.