Okullar şenlikle açılacak
 

Yeni eğitim yılı ilköğretim haftası ile başlayacak. Ancak bu kez kutlamalarda resmi törenlerin dışına çıkacak. Çuval, kaşıkla yumurta taşıma yarışları yapılacak. Ev ev dolaşılarak kız çocuklarının okula kaydının yapılması sağlanacak.

Yeni öğretim yılı 13 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik yaşanabilecek eksiklikleri ve eğitim sistemindeki yenilikleri NTV’ye değerlendirdi. Çelik yeni eğitim yılının ilk haftasında çocukları farklı bir “ilköğretim haftası ” beklediğini açıkladı. Buna göre okullardaki kutlamalarda çuval yarışları yapılacak, kutlanan 90 özel gün ve hafta 35’e indirilecek. Öğrenciler yeni liralarla velilerinden önce tanışma şansına sahip olacak. Çelik “Cumhuriyetin temel değerleri var bunlar ortak paydalarımız. Ancak okularımızı çok cazip çekici yerler haline getirmemiz lazım. Artık böyle öğrenciler sabah kalktıkları zaman ‘Öf be bugünde okul var, keşke şu okullar açılmasaydı’ okullar kapandı dediği zaman öğrencilerin sevinçten çığlık attığı durumların ortadan kalkması gerekiyor” dedi.

Yeni dönemde 90 olan özel gün ve hafta sayısı da 35’e indirilecek. Milli bayramlar dışında NATO, Avrupa , Kooperatifçilik günü, Kabotaj Bayramı gibi bazı özel günler kutlanmayacak ya da belli bölgelerde kutlanacak.

Çelik “Milli Eğitim’de bir yığın hafta var. Bunların kutlanması gerekiyor. Bir bakıyorsunuz ki çocuklar bu günleri kutlamaktan başka şeye vakit bulamıyorlar. Hakkari’deki bir çocuğumuza Bayburt’taki bir çocuğumuza Kabotaj Bayramını kutlatmanın anlamı yok. Bırakın Antalya’daki, Muğla’daki veyahut İzmir’deki insanlar bunu kutlasınlar eğer kutlanması gerekiyorsa” dedi.

Çelik orta öğretimdeki boş sınıflarda ana sınıfı açılacağını belirterek “10 bin öğretmen sözleşmeli olarak çalışacak. 10 bin okula yapılan internet bağlantısı 20 bine yükselecek. Bu yıl ilklerden biri de hayat bilgisi dersinde yaşanacak.Merkez bankasının basacağı kartondan yeni liraları çocuklar okul pazarlarında alışveriş yaparak tanıyacak” dedi.
Kaynak:NetHaber 10 Eylül 2004

 
Süper Teyze 23
Anneannesi örgü örüyor, Derin de onun yanında oyuncakları ile oynuyordu. Anneanne bir ara : - Oğlum camı kapatır mısın lütfen ? Dışarısı çok soğuk, dedi. Derin çok şaşırmiştı : - Sana inanamıyorum  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.