Ders zili çaldı
 

İlk ve orta dereceli okullarda 2004-2005 eğitim-öğretim yılı bugün başladı. İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 14 milyon öğrenci ile 550 bin 550 bin öğretmen, yaklaşık 3 ay aradan sonra dersbaşı yaptı.

 İlköğretim öğrencilerine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ders kitapları ücretsiz verilecek. İlköğretim öğrencilerine toplam 81.5 milyon adet ders kitabı dağıtılacak. Öğrenciler kitaplarını bugün alacaklar. 2004-2005 eğitim-öğretim yılında yarıyıl tatili 24 Ocak-6 Şubat 2005 tarihleri arasında yapılacak. Ancak Kurban Bayramı nedeniyle öğrenciler 19 Ocak 2005 Çarşamba günü saat 13.00’ten itibaren tatile başlayacak. İkinci yarıyıl, 7 Şubat 2005 Pazartesi günü başlayacak ve 10 Haziran 2005 tarihinde sona erecek.      

“HAYDİ KIZLAR OKULA”
       Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeni eğitim yılını Şanlıurfa’da karşılayacak. Kentte, UNICEF Türkiye Temsilciliği’nin katılımı ile “Haydi Kızlar Okula” kampanyası da başlatılacak. Bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Harran İlçesi’nde ailelerle biraraya gelecek.
      
KIZ ÇOCUKLARI İLE SOKAK ÇOCUKLARI
       Okulların açılması ve 13-17 Eylül tarihleri arasında kutlanacak İlköğretim Haftası dolayısıyla illerde de törenler ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
       İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında ıslahevleri, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu müdürlükleri, müftülükler ve sivil toplum kuruluşları ile “sokak çocuklarının okula devamlarının sağlanması” için çalışmalar yürütülecek.
Kaynak:Ntvmsnbc 13 Eylül 2004

 
Süper Teyze 472
Genç  kadın endişe içinde doktoru aradı ve uzun uzun kocasının uykusunda konuşmasından yakındı. Dakikalarca anlattıktan sonra hıçkırıklar içinde sordu : -  Neden doktor neden ? Nede devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.