Ünlü şarkılar artık reklamlarda!
 

Müzik dünyasında bomba gibi patlayan ve dilden dile dolaşan şarkılar, reklam dünyasının gözbebeği. Firmalar, bu şarkıları kapmak için astronomik rakamlar ödüyor.

Ayşe Hatun Önal’dan Nazan Öncel’e kadar birçok sanatçının liste başı şarkıları, artık reklamların dilden dile dolaşan müzikleri haline geldi. Seyirciyi reklam aralarında televizyona bağlamak isteyen firmalar, bu yolla amaçlarına ulaşıyor. Reklam sektörüne şarkı pazarlamak sanatçıların da işine geliyor. Büyük paralar karşılığında şarkılarını reklamlara veren şarkıcılar, oturdukları yerden para kazanıyor. Ayşe Hatun Önal’ın "Ayı"sı, Nazan Öncel’in "Hay Hay"ı, Hande Yener’in "Kırmızı"sı, bu şarkılardan şimdilik sadece birkaçı...

Ayşe Hatun Önal: Hip-hop tarzı müziğiyle ve değişik sözleriyle hemen benimsenen şarkı, hiç beklenmedik bir şekilde patladı. Şarkı içinde geçen "Ayılık var senin hamurunda" sözleri ise uzun süre tartışıldı. İkinci albümü için stüdyoya giren ve artık podyumlarda boy göstermeyen Ayşe, geçimini herkesin dalga geçtiği Çeksene Elini’ ile sürdürüyor. Sözü müziği Ayşe Hatun’a ait olan ’Çeksene Elini’, Sütaş yoğurtlarının reklamlarında kullanıldı. Şarkının sözleri değiştirildi ve reklamda yine Ayşe rol aldı. Bu iş için Ayşe 50 bin dolar, yani 75 milyar lira kazandı.

Nazan Öncel: Uzun süren sessizliğini "Hay Hay" adlı şarkısıyla bozan Nazan Öncel, müzik piyasasında istediği başarıyı hemen yakaladı. Şarkının ilginç sözleri dikkat çekerken, ünlü firmalar hemen "Hay Hay"ın peşine düştü. Saray Halı "Hay Hay"ın sadece müziği için Nazan Öncel’e 30 bin dolar telif hakkı ödedi. Bir metin yazarı da şarkının sözlerini değiştirerek reklama uygun hale getirdi.

Hande Yener: Hande Yener, ’Kırmızı’ adlı şarkısıyla kısa bir sürede büyük dikkat çekti. Albümü şu anda en çok satanlar listesinde olan Yener, özellikle ’Kırmızı’ sayesinde birçok boya firmasını peşine düşürdü. Öyle ki bir boya firması güzel sanatçıya klip çekimlerinden konserlerine kadar sponsor olmak istiyor. Şimdilik hangi firmayla anlaşacağı kesinleşmeyen Yener, şu an itibariyle teklifleri değerlendiriyor.
Kaynak:Sabah 13 Eylül 2004

 
Süper Teyze 397
Küçük Esra arkadaşına anlatıyordu : - Dün annemlerle piknik yapmaya gittik. Kırlarda yürüyüş yaparken, iki tane dört yapraklı yonca buldum. İnanabiliyor musun ? - Harika ! dedi arkadaşı. Sana şans devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.