Atölyeden okumaya
 

KONFEKSİYON atölyesinde çalışarak ailelerinin geçimini sağladıkları için okula gidemeyen 12 yaşındaki Aysun ve 9 yaşındaki Neslihan Derse kardeşler, ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyası çerçevesinde dün tekrar okula başladı.

2 yıl önce ayrılmak zorunda kaldıkları Bağcılar’daki Üsküp İlköğretim Okulu’na dönen kardeşlerden Aysun, heyecandan bütün gece uyuyamadığını belirterek, ‘Öğretmen olup, okuyamayan öğrencileri okutmak istiyorum’ dedi. Neslihan ise ‘O kadar sevinçliyim ki, okula başlayacağımı mahalledeki herkese söyledim’ diye konuştu. 12 yaşındaki Aysun 4. sınıftan, 9 yaşındaki Neslihan ise 2. sınıftan öğrenimlerine devam edecek.

400 milyon alıyorlardı

BABALARI kalp hastası olduğu için çalışamayan 7 ve 8 yaşlarında 2 kardeşleri daha olan Aysun ve Neslihan, bir konfeksiyon atölyesinde ayda 200’er milyon lira kazanıyordu. Şimdi bu paranın kesildiğini söyleyen baba Abdullah Derse, ‘Çocuklara aylık maaş bağlamaları şart’ diyor. Üsküp İlköğretim Okulu Müdürü Osman Akgöz, ‘Her ay Kaymakamlık Sosyal Dayanışma Fonu’na giderek çocuk başına 25 milyon alacaklar’ dedi.

Öğretmeninin elini öptü

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, mezun olduğu Çankaya İlköğretim Okulu’nda törene katıldı. Tüzmen 40 yıl önce kendisinin öğretmeni olan ve halen öğretmen olarak görev yapan Meral Turankaya’nın elini öptü. Tüzmen’e, öğrenciyken çekilen fotoğrafı hediye edildi.  
Kaynak:Hürriyet 14 Eylül 2004 

 
Süper Teyze 458
Mahallede fazla kiloları ile tanınan Şirin teyze,ayda bir kez mutlaka eczacı Aslı hanımı ziyaret eder ve  tartılırdı. O gün de kontrole gitmişti. Tartıdan inince eczacı hanım endişesini bel devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.