Küçük aşçılar turşu kuruyor
 

Antalya’da özel bir kreş, yaşları 3 ile 6 arasında değişen çocuklar için mini mutfak yaptırdı. İçinde lavaboları, fırını ve her türlü mutfak ekipmanının bulunduğu uygulamalı mutfakta çocuklar, hamur yoğurup yufka açıyor, salata yapıp, meyve suyu hazırlıyor.

Beş yıldızlı mutfak ortamında çalışan minik aşçılar başlarında kepleri ve önlükleriyle usta aşçılara taş çıkartıyor. Çocukların daha etkin öğrenmelerini sağlamak amacıyla uygulama mutfağı kurduklarını söyleyen Süper Kreş Sorumlu Müdürü Füsun Yıldıztaşkan, ‘Çocukların etkin öğrenmesi ancak yaşayarak, hissederek, koklayarak ve deneyerek olur. Çocuk bahçesi ve tarım alanlarından sonra şimdi de orijinal mutfak ortamı yarattık. Pizza yapan ve turşu kuran çocuklarımız bile var’ dedi. Haftanın belirli günleri mutfağa girerek pratik yapma imkanı bulan minik aşçıların marifetlerini velileri de izlemeye geliyor. 
Kaynak:Hürriyet 14 Eylül 2004

 
Süper Teyze 276
Annesi Erkut’u, 7 yaşındaki ablası Ebru’ya emanet edip, yakındaki markete alışverişe gitti. Alışverişini bitirir bitirmez eve koştu. Ancak 6 aylık Erkut’u kucağına alınca bir gariplik hissetti. Tela devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.