Gılgamış sigortalı
 

Nuh Tufanı’nın anlatıldığı ilk kaynak olan Sümer Destanı ‘Gılgamış’, bir Hollywood yapımı olarak Türkiye’de hayata geçiriliyor. Yönetmenliğini, Roger Christian üstlendiği film, dün Ritz Carlton Otel’de yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı.

Filmin yapımcısı ve senaristi Beni Atoori, ‘Filmi Mezopotamya’da çekemezdik. Orası savaşın olduğu çok tehlikeli bir coğrafya. Türkiye’de bile sigorta şirketi bulmakta zorlandık. Sigorta şirketimiz iki gün önce arayıp bizi sigortalayacağını bildirdi. Kemerburgaz’da inşa edilen, ‘Uruk kenti’ Hollywood’un bildiği en büyük set olacak. Muazzam binalar yapılıyor. Tasarımcımızın Türk olması da bizim için önemli’ dedi.

Yönetmenden övgü

Yönetmen Roger Christian, filmde Gılgamış’ın önce düşmanı sonra en iyi arkadaşı Enkidu’yu canlandıran Kenan İmirzalıoğlu’nu övdü: ‘Kenan filmdeki en güç rollerden birini oynayacak, bizim için mükemmel bir oyuncu. Kendisiyle tanıştığımızda dil sorunumuz vardı. Beş haftadır birlikteyiz ve artık İngilizce konuşuyoruz. Hiç İngilizce konuşamazken çok hızlı öğrendi. Ben Gılgamış’ın ardından Türkiye’nin önünün açılacağını ve Hollywoodlu yapımcıların da buraya gelip film çekeceklerini düşünüyorum...’

NOTLAR

Filmde, Gılgamış’ı Max Ryan, Ishtar’ı Leonor Varela, Sargon’u Ömer Şerif, High Priest’i Peter O’Toole, Royal Augur’u Robert Davi, Acolyte’i Armand Assante canlandıracak. Kenan İmirzalıoğlu ise filmin en önemli karakterlerinden Enkidu rolünü üstlenecek. Enkidu’nun sevgilisi Simha için bir Türk kadın oyuncu aranıyor.

Uruk kenti inşaatı sürüyor

Filmin çekimlerine ekim ayında, Kemerburgaz’ın Akpınar Köyü’nde inşaa edilen, Özen Film’in sanat yönetmeni Mustafa Ziya Ülgenciler’in tasarladığı ‘Uruk kenti’ platosunda başlanacak. 2005 Haziran’ında bitirilmesi planlanan filmin bütçesi 20 milyon doları aşacak. 
Kaynak: Hürriyet 15 Eylül 2004  

 
Süper Teyze 338
Boğaç, saçma  bilmecelere çok meraklıydı. Bir gün yine yakın arkadaşı Okay’ı yakaladı : - Bilmeceme doğru cevap verirsen, sana benden bir dondurma ! Anlaştık mı ? dedi. - Anlaştık , ded devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.