Cep’te TV için dev işbirliği
 

Dünyanın en büyük cep telefonu üreticilerinden beşi cep telefonlarında TV yayını için güç birliğine gidiyor. Open Mobile Alliance (OMA) çatısı altında bir araya gelen Sony Ericsson, Nokia, Motorola, Siemens ve NEC, gelecek nesil cihazlarda mobil yayın standartlarını belirlemek için işbirliği yapacak.

Newsfactor’ün haberine göre ilk etapta mobil yayın ağı üzerinde TV içeriği sunmayı hedefleyen beş dev, uzun vadede mobil cihazlarda medya içeriğinin yaygınlaştırmayı hedefliyor. Bu sayede tüketicilerin, yayınları izleme kapasitesine sahip renkli ekranlı, gelişmiş özelliklere sahip akıllı telefonlara yöneleceği umuluyor. Ancak burada asıl sorun, tüketicilerin küçücük bir ekranda maç ya da konser izlemek isteyip istemeyeceği....

Amerikalı Sprint ve Telecom Italia Mobile, cep telefonları için kısıtlı TV hizmeti veriyor. İngiltere merkezli operatör 02 de geçen hafta çok kanallı TV yayını için denemelere başlayacağını duyurmuştu. Norveç’te ise ulusal yayın kuruluşu NRK abonelerine 24 saat mobil TV hizmeti veriyor. Genişbant ve ’cep’te hızlı internet konusunda ABD ve Avrupa’nın çok ötesinde olan Japonya ve Güney Kore’de de cep telefonlarında TV yayını izlenebiliyor.

Operatörlerin bireysel girişimlerinin bir süre sonra mobil TV yayınları açısından karmaşaya dönüşmesi kaçınılmaz gözüküyor. Uzmanlar bu yüzden önde gelen cep telefonu üreticilerinin OPA şemsiyesi altında standart geliştirme çabalarını yerinde buluyor. Yankee Group analistlerinden John Jackson bu işbirliğinin içerik karşamasını önleme açısından önemli bir adım olarak nitelendirerek, "Oyuna erken dahil olabilirlerse, içerik dağıtım kornusundaki karmaşa önlenir" dedi.
Kaynak:Hürriyet 14 Eylül 2004

 
Süper Teyze 255
Öğretmen sınıfın en zeki öğrencilerinden  Neşe’ye sordu : - Sence zürafaların boyunları neden çok uzundur kızım ? Neşe cin gibi gülümseyerek cevap verdi : - Ağaçların yüksek dallarında devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.