Korsana karşı yeni video teknolojisi
 

Film şirketleri ve yayıncılara 3.5 milyar dolara mal olan korsan videolara karşı yeni bir şifreleme teknolojisi geliyor. NDS, STMicroelectronics ve Thomson üzerinde çalıştıkları ’secure video processor’ (SVP) adını verdikleri yeni teknoloji sayesinde vidoaların kopyalanması ve izinsiz dolaşımını engellemeyi hedefliyor.

Yeni teknoloji sayesinde medya şirketleri ve film yapımcılarının şifrelediği videolar sadece SVP çipine sahip DVD cihazlarında oynatılabilecek. Üç şirketin hafta sonunda Hollanda’da duyurduğu SVP ittifakı, SVP uyumlu oynatıcı ve set üstü TV kutularının bir kaç yıl içinde tüketicilerle buluşmasını hedefliyor. Bu sayede tüketiciler SVP teknolojisiyle şifrelenmiş içeriği izleme imkanı bulabilecek. Korsan videoların önünü kesmesi umulan bu teknolojinin başarılı olabilmesi için SVP uyumyu cihazların yaygınlaşması şart.

Medya devi Rupert Murdoch’un News Corp’unun yüzde 78’inin sahibi olduğu NDS, SVP teknolojisinin yazılım bileşenlerini geliştirdi. SVP uyumlu çiplerin üretilmesini ise STMicro üstlendi. Thomson da STMicro’nun ürettiği bu çipleri video oynatıcı cihazlar ve set üstü kutularda kullanacak.

Yeni teknolojiyi ilk kullanan yayıncı ise Amerikalı uydu TV operatörü DirectTV olacak.
Kaynak:Hürriyet 13 Eylül 2004

 
Süper Teyze 15
Matematik dersinde öğretmen can’a sordu : - Söyle bakalım can, altı kere yedi kaç eder ? Can sıkıntılı : - Maalesef size cevap veremeyeceğim öğretmenim, dedi. - Nedenmiş o ? -  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.