Bize bir şey mi demek istiyorsun tabiat ana?
 

Dünyanın dört bir yanı ardı ardına doğal afetlerle sarsılıyor. Orta Amerika son bir ay içinde 3 büyük kasırgayla yerle bir oldu. İtalya’da uyuyan dev Etna faaliyete geçti, Japonya’daki Asama Volkanı 21 yıl sonra yeniden püskürdü

 Karayipler’de 70 kişinin ölümüne yol açan ve saatte 260 kilometrelik hızıyla önüne çıkanı kibrit çöpü gibi savuran İvan Kasırgası, dün de Küba’yı vurup Meksika Körfezi’ne doğru ilerlemeye başladı. Evlerin çatısı uçtu, toprak kaymaları meydana geldi, birçok tesisi su bastı. Küba lideri Fidel Castro’nun da şahsen yönettiği bir operasyonla bölgede yaşayan 1.6 milyon kişi, güvenli yerlere yerleştirildi. Kasırgaların en şiddetlisi olan 5’inci kategoride ilerleyen Korkunç İvan, daha önce Grenada, Venezuela, Jamaika, Dominik Cumhuriyeti, Haiti, Tobago ve Cayman Adaları’nı vurmuştu. İvan Kasırgası, son bir ay içinde Charley ve Frances’ten sonra Karayibleri ve Güney Atlantik’i vuran üçüncü büyük kasırga oldu.

Kızgın lavlar ilerliyor

Yaklaşık 3 bin 500 yıldır faal olan İtalya’nın Sicilya adasındaki 3 bin 350 metrelik Etna Yanardağı’nın güneydoğu yakasında açılan bir yarıktan kızgın lavlar sızmaya başladı. 2 bin 200 metre yüksekteki bir noktadan fışkıran lavlar, aşağı doğru 1 kilometre yol aldı. Yerleşim bulunmayan Bove Vadisi’ne akan lavlar, görsel bir şölen oluşturuyor ve şu an için adalıları tehdit etmiyor. Ancak İtalyan yetkililer Etna’yı sürekli gözetim altında tutuyor.

Asama üç kez püskürdü

Japonya’nın en büyük aktif volkanlarından olan Asama Yanardağı, dün tam üç kez kül püskürttü. 2 bin 568 kilometre yüksekliğindeki dağdan püsküren küller 300 metreye kadar havaya yükseldi. Civarda bulunan kasabalara kül yağdıran Asama, can kaybına yol açmadı. 1947’de patladığında ise dağın eteklerinde bulunan 11 dağcı hayatını kaybetmişti.
Kaynak:NetHaber 15 Eylül 2004

 
Süper Teyze 282
Gamze ve ailesi arabalarıyla yaz tatiline çıkmışlardı. Bütün gün yol aldıktan sonra, küçük bir kasabada gecelemeye karar verdiler. Küçük kasabanı8n oteli de çok küçüktü. Az sayıda odası, odalarda da devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.