Banyo yaparken annesinden utanan bir Türk, kese makinesi icat etti
 

Elektronik kese cihazının piyasaya sürüldüğünde yaklaşık 20 milyon liradan alıcı bulması bekleniyor.

İzmit’te Gündüz çiftinin en büyük çocukları olan Soner Gündüz banyo yaparken annesinden utandığı için kese makinesi icat etti. Banyo yaparken annesi tarafından kese yapıldığını dile getiren mucit Soner Gündüz, projeleri kendisinin çizdiğini baba Cemil Gündüz’ün ise hayata geçirdiğini açıkladı. Mevlana İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi olan minik Soner, "Banyoya girdiğim zaman sırtımı keseleyemediğim yerler oluyordu. Sürekli annemi çağırarak yardım alıyordum. Fakat bir gün büyüdüğümü hissettim. Annemden utanmaya başladım ve ne yapabilirim derken bu fikir aklıma geldi. Çizimlerini kabataslak yaparak konuyu babama açtım. O da gerekli malzemeleri aldı ve şimdi ailece kullanmaya başladık" dedi.

Bu arada 12 volt güç üreten elektronik kese cihazını banyolarında kullanan Gündüz ailesi, projenin seri üretimi için finansör arıyor. Oğlu Soner’in kendisine ilham kaynağı olduğunu ifade eden baba Cemil Gündüz ise, "Kese makinesini yapmak için oğlum çok ısrar etti. Annesinden yardım almak istemediğini ve artık büyüdüğünü dile getirerek biran önce malzemeleri almamı istedi. Yaklaşık iki aydır kullandığımız elektronik kese cihazı, banyo yaparken kolların yorulmasını önleyerek aşağı yukarı hareket edebiliyor. 12 voltluk elektrik motorundan güç alan cihazı banyomuza monte ettik. Su geçirmeyen start-stop düğmeleriyle adeta uzaktan kumanda yaptık. Motor çıkışına lif yerleştirerek sağdan ve soldan şampuan fiskiyesi koyduk. Banyoya girdiğimiz zaman yapmamız gereken tek şey fişi prize takıp duşun keyfini çıkartmaktır" diye konuştu. Gündemde önemli yer tutan yeni Türk lirası haberlerinden de etkilendiği öğrenilen minik Soner, çift taraflı hokus pokus cüzdanı yaparak bozuk paraların güvenli bir şekilde muhafaza edileceğini dile getirdi. Finansman sağlayacak olan kişilerin projeleri hayata geçirebileceğini açıklayan baba Cemil Gündüz’ün ise oğlunun son olarak çizdiği iki tekerlekli araç projesiyle ilgili çalışmalara başladığı öğrenildi.

Elektronik kese cihazının piyasaya sürüldüğünde yaklaşık 20 milyon liradan alıcı bulması bekleniyor.
Kaynak:NetHaber 16 Eylül 2004

 
Süper Teyze 199
Gecenin geç saatlerinde, tavuk kümesinden garip sesler gelmeye başlamıştı. Çiftçi ve karısı meraklandılar. Yaşlı adam el fenerini alarak karanlıkta kümese doğru yürümeye başladı. Bir yandan da kendi k devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.