Bach’a çocuk yorumu
 

Ünlü orkestra şefi Cem Mansur, Bursa Flarmoni Derneği ile birlikte çocuk orkestrası kuruyor. Orkestra, Bach’tan Mozart’a ünlü bestecilerin parçalarını yorumlayacak.

Türkiye’nin en ünlü orkestra şeflerinden Cem Mansur, Bursa Flarmoni Derneği ile birlikte bir çocuk orkestrası kurmaya hazırlanıyor. Uzun süredir Akbank Oda Orkestrası’nın şefliğini yürüten Mansur, Bursa Flarmoni Derneği ile birlikte kurdukları çocuk orkestrasıyla 23 Nisan kutlamalarına farklı bir boyut getirmeyi amaçlıyor. 23 Nisan kutlamalarının artık içinin boşaldığını, bu özel günün daha farklı organizasyonlarla kutlanması gerektiğini söyleyen ünlü şef, insanları bir araya getirmenin en güzel yollarından birinin müzik olduğunu düşünüyor. Sadece Bursa’dan değil Türkiye’nin dört bir yanından yetenekli çocukların başvurabileceği orkestra için seçimler ön kayıt yoluyla yapılıyor. Ayrıca orkestraya yurtdışından da müzisyen çocuklar katılacak.

BAŞVURULARA GÖRE SEÇİLECEK
Orkestra üyelerinin en fazla 17 yaşında olması hedefleniyor. Alt yaş sınırı konusunda ise Cem Mansur şunları söylüyor: "Müzikte, böyle bir projede yer alacak seviyeye ulaşmış olanların yaşlarının çok küçük olacağını zannetmiyorum. Ciddi bir orkestra olmasını hedeflediğimiz için bir eserin hakkını vererek çalabilen çocuklar olsun istiyoruz. Bu nedenle sanırım en küçük orkestra üyesinin yaşı 10, bilemediniz 9 olur. Orkestranın kaç kişiden oluşacağı ise henüz belli değil. Sayının başvurulara göre belirleneceğini söyleyen Cem Mansur yine de bu rakamın 50 olacağını tahmin ediyor. Çocuk orkestrası ilk konserini 23 Nisan öncesinde verecek. Maddi imkan sağlandığı takdirde bu konserin birkaç şehirde daha tekrarlanması da düşünülüyor. Orkestranın çocuk şarkıları çalmayacağını, ciddi eserleri yorumlayacağını söyleyen Cem Mansur, "’Çocuklar sizin gibi ünlü bir şefle çalışmanın ne gibi avantajlarını görecek?" sorumuzu şöyle yanıtlıyor: "Avantajını mı, dezavantajını mı görecekler bilmiyorum ama herhalde benim amacımın onlarla müzik yapmak olduğunu, hiçbir zaman onlara yukarıdan bakmayacağımı, onların iyi taraflarını ortaya çıkarmaya çalıştığımı bilecekler."
Kaynak:Sabah  11 Eylül 2004

 
Süper Teyze 216
Öğretmen Türkçe kompozisyon dersinde öğrencilerine şu konuyu verdi : ‘Size göre ideal okul hangisidir ?’ Bütün sınıf heyecanla kağıda kaleme sarılmışken, Derin birkaç  sözcük yazdığı kağı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.