Yüz nakli gerçek oluyor
 

ABD’li ve Hollandalı bilimadamları, yüz naklinin gerçekleştirilmesi için artık herşeyin hazır olduğunu açıkladılar. Filmlere bile konu olan naklin ahlaki boyutu tartışıladursun, The American Journal of Bioethics adlı tıp dergisinde dün yayınlanan makalede, ‘İşlemin kolayca yapılabileceği bir noktaya geldik. Uygun zamanın tam da bugünler olduğunu düşünüyoruz’ ifadeleri yer aldı.

Bilimadamları, aktif olarak gönüllü aramadıklarını, ancak operasyonun ilk fırsatta gerçekleşebileceğini belirttiler. Yöntem, ölü bir donörden alınacak sağlıklı yüz dokusunun, yanma veya kaza sonucu yüzü tahrip olmuş bir hastaya nakledilmesini öngörüyor. Yüz nakli Hollywood filmlerine de konu olmuş, John Travolta ve Nicholas Cage’in başrollerini paylaştığı Face-Off (Yüz yüze) adlı 1997 yapımı filmde, bir mafya babasıyla, bir dedektifin yüz değiştirmeleri işlenmişti.  
Kaynak:Hürriyet 18 Eylül 2004

 
Süper Teyze 298
Yaşlı çift evlerinin balkonunda oturmuş çaylarını içiyor bir yandan da gazetelerini okuyorlardı. Adam başını gazetesinden kaldırmadan : - Şu hale bak, dedi. Bütün gazeteler bu gün ölen ünlü insan devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.