Bu da gözlükçalar!..
 

Taşınabilir müzik çalar kavramı yeni bir boyuta taşınıyor. Bundan böyle, gözlüklere yüzlerce müzik parçası yükleyip bunları her an her yerde dinlemek mümkün hale geliyor.

Son yıllarda müzik piyasasını hızla etkisi altına alan MP3 formatında müzik parçaları, cep telefonları, taşınabilir müzik çalar ve kibrit kutusu büyüklüğündeki hafıza depolarının ardından şimdi de gözlüklerle birlikte kullanılmaya başlıyor. Oakley Thump firması tarafından geliştirilen MP3 çalar özelliğine sahip gözlükler sayesinde, yüzlerce müzik parçasını gözlükte taşıyarak her an her yerde bu parçaları dinleyebilmek mümkün oluyor. Gözlüğün içerisinde entegre bir müzik çalar sistemi ve kulaklık yer alıyor.

Hızlı veri transferi
Oakley Thump tarafından tasarlanan bu model, dünyanın ilk müzik çalarlı gözlük olma özelliğine sahip. Yedi farklı renkte geliştirilen gözlükler, 128 MB ve 256 MB olmak üzere iki farklı hafıza kapasitesini destekliyor. Kablosuz teknoloji destekli gözlük, bilgisayarlar ile hızlı veri transferi için USB 2.0 bağlantısını kullanıyor. Böylelikle bilgisayarda yer alan parçaları kolaylıkla gözlüğe yüklemek mümkün. 52 gram ağırlığındaki yeni model ürün, dolu batarya ile altı saat boyunca kesintisiz müzik dinlenebilmesini sağlıyor. Gözlükte yeniden şarj edilebilir Lithium - Ion batarya kullanılıyor. MP3 formatının yanı sıra, gözlüğe WMA formatında müzik de yüklenebilir. Şu an itibariyle güneş gözlüğü olarak geliştirilen modelin, yakında günlük kullanım içinde tasarlanması planlanıyor. Gözlük Microsoft Windows ve Mac işletim sistemleriyle uyumlu çalışıyor.
Kaynak:Milliyet 20 Eylül 2004

 
Süper teyze 448
  Yazın en sıcak günlerinden birinde,  küçük bir sahil kasabasına tatile giden aile, saatlerce dolaştıkları halde boş bir otel odası bulamamışlardı. Saatler sonra, kapısını çaldıkları son  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.