Haydi Çevre Korumaya
 

   Çevre her gün biraz daha kirleniyor.  Ne yazık ki bunu önemseyen az.   ma biz çocuklar bu durumu değiştirebiliriz. Fakat,  çevreyi korumak için büyümeyi beklemek gibi bir yol seçersek çok geç olabilir. Haydi çevreyi koruyalım!!!

Yollarda dolaşırken mutlaka yere çöp atan birini görmüşsünüzdür. Eğer sizden büyükse uyarmaya çekinmişsinizdir. Ama çekinilecek bir şey yok. Eğer şimdi çevreyi korumaya başlamazsak gelecekte koruyacak bir çevre olmayabilir. Belki çoğunuz bunun gibi bir yazıda çevre kirliliğini okudunuz ama dikkate almadınız hatta ilgilenmediniz. Ama çevreyi bir çok insan kirletiyor. Peki buna kim dur diyecek. Tabii ki biz yani çocuklar. Aslında her insan bir çevre detektifidir ve çevreyi korumak herhangi birkaç kişinin değil tüm dünyanın görevidir.  Sadece bir dünyaya sahibiz ve ona bağımlıyız ama onun kıymetinin bilmiyoruz. Çevre sorunlarını saysak bir kitap bile çıkartabiliriz (ki bu çok yararlı olurdu) ama önemli olan bu sorunları nasıl yok edebileceğimizdir. Eğer çevreyle ilgili sizde birkaç yararlı şey yapmak istiyorsanız işte size fikirler:

-Çevrenizde kirlenmiş bir arazi veya park bulunuyorsa onu temizlemeye çalışın. Bunun için öncelikle bir grup kurun ve insanların dikkatini çekin.

-Eğer siteniz varsa sitenizin içeriğinde çevre sorunlarına da bir yer ayırın ve çevre sorunlarından bahsedin. Ama yoksa da üzülmeyin. İnternet’te pek çok çevreyle ilgili site var. Bu sitelere girin ve yapabileceğiniz şeyleri daha detaylı bir şekilde öğrenin.

-En kolay yapabileceğiniz şey ise çevreyi korumak ve kirletenleri uyarmak olacaktır.

Aslında çevreyi koruyan insanlara da haksızlık etmemek lazım. Çünkü çevreyi koruyan insanlar ve gruplar da var ama yeterli sayıda değil. Yazıyı ve çevre sorunlarını dikkate almanız dileğiyle;



Haberi Yollayan: Deniz Küçükbaş (1995)



 
Süper Teyze 53
Matematik dersinde öğretmen Beyza’ya sorar : - Baban annene 1 milyar verse, annen de bu paranın yarısını harcarsa ne olur ? - Çok büyük bir kavga olur öğretmenim !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.