29 Eylül Çarşamba akşamı, dev bir asteroid Dünya’yı ’sıyırıp’ geçecek
 

Toutatis’in rotasından sapıp Dünya’ya çarpması durumunda, yerkürede Avustralya kıtası büyüklüğünde bir delik açarak, Güneş ışıklarını kapatacak kadar toz kaldırabileceği belirtiliyor.

Avustralyalı bilimadamları, 29 Eylül Çarşamba akşamı, dev bir asteroidin Dünya’yı "sıyırıp geçeceğini" açıkladı. Sydney Gözlemevi’ne göre 5 km. uzunluğunda ve 2.4 kilometre genişliğindeki "Toutatis" adlı asteroid astronomik ölçülere göre kısa bir mesafe olan 1.5 milyon kilometre öteden geçecek. Bu mesafe, Dünya ile Ay arasındaki uzaklığın 4 katına eşit. Keşfedildiği 1989’dan beri asteroidi yakın takibe alan bilimadamları, Toutatis’in Dünya’ya çarpma ihtimali bulunmadığını açıkladı. Bundan sonra 2562 yılında yakın geçiş yapacağı belirtilen Toutatis’in rotasından sapıp Dünya’ya çarpması durumunda, yerkürede Avustralya kıtası büyüklüğünde bir delik açarak, Güneş ışıklarını kapatacak kadar toz kaldırabileceği belirtiliyor. Böyle bir durumda Dünya’da tüm yaşam sona erecek. Toutais halen saatte 108 bin kilometre hızla Dünya’ya doğru ilerlemeye devam ediyor.
Kaynak:Net Haber 20 Eylül 2004

 
Süper Teyze 428
 Dayısı küçük Kemal’i Hayvanat bahçesine götürmüştü. Bir süre dolaştıktan sonra Kemal yoruldu. Bunun üzerine dayısı : -Seni omzuma almamı ister misin ? diye sordu. Küçük oğlan cevap verdi :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.