‘Canavar Balon’ Türkiye’ye geliyor
 

Avrupa’da Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) karşıtı hareketin sembolü olan “Canavar Balon”, 1 Ekim-2 Kasım 2004 tarihleri arasında Türkiye’de bulunacak.
 
GDO’ya Hayır Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamada, “domates şeklindeki canavar balonun, genetiği değiştirilmiş organizmaların canlı sağlığına, biyoçeşitliliğe, ülke tarımına ve köylüsüne verebileceği zararlara karşı halkı uyarmak ve bilgilendirmek amacıyla Türkiye turu yapacağı” bildirildi.

Yeryüzü Dostları ve Heinrich Böll Vakfı’nın katkılarıyla GDO’ya Hayır Platformu tarafından getirilecek balon, Türkiye turuna 2 Ekim’de İstanbul Taksim Meydanı’ndan başlayacak. İstanbul’da 3 gün kalacak olan balon, daha sonra İzmit, Bursa, İzmir, Muğla, Denizli, Antalya, Tarsus, Adana, İskenderun, Antakya, Diyarbakır, Tunceli, Trabzon, Samsun ve Ankara’ya gidecek.
       Balonun Türkiye turu sırasında düzenlenecek etkinliklerde toplanan imzalar da Ankara turunda TBMM’ye sunulacak.
       Yeryüzü Dostları adlı kuruluş tarafından GDO karşıtı kampanyalarda kullanılan “Canavar Balon”, daha önce de Belçika, İspanya, Hırvatistan, Macaristan, Polonya, Danimarka ve Fransa’yı dolaşmıştı.
Kaynak:Ntvmsnbc 22 Eylül 2004
       

 
Süper Teyze 126
Matematik dersinde bir ay boyunca çarpım tablosunu öğrenmişlerdi. Öğretmen o gün sınıftaki herkesi kaldırıp tablodan işlemler soruyordu : - Evet çocuklar, altı kere altı otuzaltı,sekiz kere sekiz devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.