Doom’un muhteşem dönüşü
 

ABD’den sonra Avrupa’da satışa sunulan Doom 3 etkileyici grafik ve ses efektleriyle bilgisayar oyunlarında yeni bir çığır açıyor.
Dünya çapında milyonlarca oyunseverin uzun süredir beklediği Doom 3, ABD’den sonra Avrupa’da da piyasaya sunuldu. Bir önceki versiyona göre çok daha etkileyici grafik ve ses efektleriyle donatılan Doom 3, PC kullanıcılarının yanı sıra Macintosh ve Xbox sahipleri tarafından da oynanabiliyor.

Doom3’ün senaryosu Mars gezegenindeki gizli bir askeri üsde geçiyor. Rutin bir görev olarak başlayan senaryoda bir süre sonra olaylar kontrolden çıkıyor. ID software tarafından geliştirilen yeni üç boyutlu grafik motoru sayesende fazlasıyla gerçekçi tasarlanmış yaratıklar üssü istila ediyor. Hayatta kalan birkaç personelden biri olarak göreviniz üssü bu şeytani yaratıklardan temizlemek.
      
GÜÇLÜ BİR EKRAN KARTI GEREK
       Bugüne kadar yaratrılmış en gerçekçi ve görsel olarak çarpıcı oyun olma iddiasıyla piyasaya sürülen oyun, bu özelliklerini gösterebilmek için güçlü bir işlemci ve grafik kartına gereksinim duyuyor. Pek çom Doom hayranının yeni oyunu oynayabilmek için bilgisayarlarına hatırı sayılır bir harcama yapması gerekebilir. Özellikle 3 boyutlu grafik desteği olan güçlü bir ekran kartına sahip olmanız şart.
       Bu özelliklere sahip bir bilgisayarla Doom 3 oynamaya başladığınızda, gerçek zamanlı değişken ışık, gölge ve 6 kanal surround ses efektleriyle korkutucu bir belirsizlik ortamanı gerçekten hissediyorsunuz. Oyunun interaktif fizik özellikleri ise iddia edilenin aksine bazı eksikler taşıyor. yakında piyasaya çıkacak Half Life 2’dekinin aksine bazı objeler üzerine ateş edildiğinde hiç etkilenmiyor, ya da kısa süre sonra eski haline dönüyor.
      
MULTİPLAYER DESTEĞİ VAR
       Oyunun piyasaya sürülmesini geciktiren, ancak vaz geçilmez bir özellik haline gelen multiplayer desteği de fazalasıyla başarılı gözüküyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 25 Eylül 2004
       

 
Süper Teyze 138
Bayan timsah, büyükannesiyle birlikte büyük bir mağazanın deri eşya bölümünü dolaşıyordu. Yaşlı timsaha dönerek : - Artık gelecek konusunda bir karar alma zamanın geldi, dedi. Çeşitlere bak ve bi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.